Tips för säker nätdejting

När man nätdejtar är det viktigt att tänka på säkerheten.

Det är bäst att vara lite på sin vakt i mötet med nya människor och liksom vid vanlig dejting är det sunt förnuft som gäller för säker nätdejting. Ge inte ut ditt personnummer, ditt fullständigt namn, ditt telefonnummer, din bostadsadress och din exakta arbetsplats till andra medlemmar hur som helst.

Träffas på en offentlig plats

Ifall en flirt på en dejtingsida leder till en riktig dejt, är det bäst att träffas på en allmän offentlig plats. Det kan till exempel vara på en restaurang eller ett café i stan. Träffas aldrig hemma hos någon.

Även om en person ger ett bra intryck när ni kommunicerar på dejtingsajten, går det aldrig att vara 100 procent säker på att personen är den som han eller hon utger sig för att vara.

Det är även viktigt att ta sig till och från dejten på egen hand. Att bli upplockad eller hemskjutsad av personen man ska träffa, är inte att rekommendera.

Talas vid i telefon innan första dejten

När två personer träffas genom nätdejting har de många gånger talats vid i telefon innan första dejten. Ett telefonsamtal säger mycket om hur en person kommunicerar vid sidan av dejtingsidans chatt- och meddelandesystem.

Träffas först när det känns rätt

Har man haft kontakt med en person på en dejtingsajt och personen vill träffas, men känner att det gått lite för fort framåt, ska man absolut inte vara rädd för att vänta med första riktiga dejten tills att det känns bekvämt att träffas.

Be att få se en eller flera bilder

Trots att nästan alla som nätdejtar har en bild i dejtingprofilen, har inte alla det. I sådana fall bör man kunna förvänta sig att få se en eller flera bilder om man frågar. Om någon mot all förmodan inte kan ta en bild eller inte har någon bild på datorn, kan personen be någon vän att ta ett foto eller besöka en fotobutik och få det ordnat.

Även om dejtingprofilen innehåller en bild är det bra att få se flera bilder på personen, till exempel från någon semesterresa, fest eller högtid.

Lämna kommentar
Mer på Dejtingsida.se
Jämför priser, läs artiklar och diskutera
7 fördelar med nätdejting
Det finns givetvis både fördelar och nackdelar med nätdejting. Enkelt,...
Dejta på nätet – steg för steg
Det är inga konstigheter att dejta på nätet, men många som aldrig besökt...
Dejting på nätet – det här behövs
För att nätdejta behöver du givetvis ha en dator, smartphone eller...