Tips för säker nätdejting

När man nätdejtar är det viktigt att tänka på säkerheten.

Det bästa är att vara lite på sin vakt i mötet med nya människor och liksom vid vanlig dejting är det sunt förnuft som gäller för säker nätdejting. Ge inte ut personnummer, fullständigt namn, bostadsaddress, telefonnummer och exakta arbetsplats till andra medlemmar hur som helst.

Träffas på en offentlig plats

Ifall en flirt på en dejtingsida leder till en riktig dejt, är det bäst att träffas på en allmän offentlig plats. Det kan till exempel vara på en restaurang eller ett café i stan. Ni skall aldrig träffas hemma hos någon.

Även om en person gör ett jättebra intryck när ni kommunicerar på dejtingsajten, går det aldrig att vara 100 procent säker på att personen är den som han eller hon utger sig för att vara.

Det är även viktigt att ta sig till och från dejten på egen hand. Att bli upplockad eller hemskjutsad av personen man ska träffa, är inte att rekommendera.

Talas vid i telefon innan första dejten

När två personer träffas genom nätdejting brukar de ha talats vid någon eller några gånger i telefon innan första dejten. Några telefonsamtal säger mycket om hur en person kommunicerar vid sidan av dejtingsidans chatt- och meddelandesystem.

Träffas först när det känns rätt

Har man haft kontakt med en person på en dejtingsajt och personen vill träffas, men det känns som att det gått lite för fort framåt, så ska man absolut inte vara rädd för att vänta med första riktiga dejten, tills att det känns rätt att träffa personen.

Be att få se en eller flera bilder

Trots att nästan alla som nätdejtar har en bild i dejtingprofilen, finns det de som inte har en. Ifall en person inte har något att dölja, ska det inte vara några problem att få se minst en bild.

Om personen mot all förmodan inte äger någon artefakt med kamera eller har någon bild på sin dator, kan han eller hon be någon vän ta ett foto eller besöka en fotobutik och få det fixat.

Även om en person har en bild i dejtingprofilen är det bra att få se flera bilder. Varför inte be om att få se lite bilder från personens senaste semesterresa eller grillfest?

Lämna kommentar
Mer på Dejtingsida.se
Jämför priser, läs artiklar och diskutera
7 fördelar med nätdejting
Det finns givetvis både fördelar och nackdelar med nätdejting. Enkelt,...
Dejta på nätet - steg för steg
Det är inga konstigheter att dejta på nätet, men många som aldrig besökt...
Dejting på nätet – detta behövs
För att nätdejta behöver du givetvis ha en dator, smartphone eller...