Tre olika typer av medlemskap på dejtingsidor

Många dejtingtjänster har både gratis- och betalmedlemskap – läs om skillnaden här.

De mer kända betalsajterna brukar ha två olika typer av medlemskap. I denna artikel tittar vi lite närmare på tre olika medlemskapstyper, som är:

  • Gratismedlemskap
  • Betalmedlemskap
  • Prova på medlemskap (inte så vanligt)

Gratismedlemskap (kostnadsfri registrering)

På alla dejtingsidor kan nya medlemmar registrera sig kostnadsfritt och lägga upp en personlig nätdejtingprofil eller kontaktannons. Är det en matchmakingsida ingår även personlighetstestet. Denna typ av medlemskap kallas för gratismedlemskap.

Med ett gratismedlemskap kan användaren bara använda ett fåtal av dejtingsidans funktioner. Vilka funktioner som ingår beror på från sajt till sajt, men gemensamt för alla dejtingsidor som inte är matchmakingsidor är att det går att:

  • Använda sökfunktionen för att söka efter andra medlemmar
  • Läsa de andra medlemmarnas dejtingprofiler
  • Se de andra medlemmarnas bilder och fotoalbum

På grund av de stora begränsningarna med gratismedlemskap, duger det mest till att testa en dejtingsida. Det går att testa gränssnittet och se hur sidan är att använda. Det går även att bilda sig en uppfattning om de andra medlemmarna genom att se hur de presenterar sig själva i sina dejtingprofiler.

Betalmedlemskap (prenumeration)

Använder du en prenumerationssajt och vill kunna träffa någon genom nätdejting, är det ett betalmedlemskap som gäller. Betalmedlemmar kan använda alla funktioner och kommunicera obegränsat med de andra medlemmarna. Beroende på vilken dejtingsida det gäller går det till exempel att:

  • Skicka och ta emot meddelanden
  • Skicka och ta emot blinkningar
  • Chatta

Betalmedlemskap på dejtingsidor är tillsvidareprenumerationer och förnyas automatiskt tills att de har sagts upp. Det vanligaste är att de fönyas med samma tidsperiod som man ursprungligen tecknade.

Prova på medlemskap

Ett annat typ av medlemskap, men som inte är speciellt vanligt, är det så kallade prova på medlemskapet. Med ett prova på medlemskap går det att använda alla funktioner, och ha kontakt med andra medlemmar på de sätt som betalmedlemmar kan.

Begränsningen i ett prova på medlemskap ligger i hur många dagar det går att använda dejtingsidan utan att betala. Det är vanligt att ett prova på medlemskap sträcker sig över tre dagar.

Lämna kommentar
Mer på Dejtingsida.se
Jämför priser, läs artiklar och diskutera
Tips för säker nätdejting
Liksom vid vanlig dejting gäller sunt förnuft för att nätdejta säkert,...
7 fördelar med nätdejting
Det finns givetvis både fördelar och nackdelar med nätdejting. Enkelt,...
Dejta på nätet – steg för steg
Det är inga konstigheter att dejta på nätet, men många som aldrig besökt...