Dejting på nätet – steg för steg

Eftersom det finns många dejtingtjänster, gäller det att hitta en som passar – så här kan det gå till att välja dejtingtjänst.

En del som börjar med nätdejting lyckas hitta en dejtingtjänst som de gillar på en gång. Men om en dejtingtjänst känns sisådär och medlemmarna inte känns intressanta är det lika bra att gå vidare och testa en annan tjänst.

För att få en känsla för tjänsternas funktioner och vilka medlemmar som finns, är det inte fel att bli gratismedlem på två till tre sidor och sedan välja den som kändes bäst. Så här kan det gå till att börja nätdejta.

1. Välj dejtingsida

Det första steget är givetvis att välja en dejtingtjänst. Eftersom det finns många dejtingsidor och dejtingappar att välja mellan är det bra att läsa på lite om tjänsterna. Frågor att ställa sig är:

  • Vilken typ av singlar riktar sig tjänsten mot?
  • Vilka funktioner har tjänsten?
  • Vilken betalmodell har tjänsten och vad kostar ett betalmedlemskap?
  • Vad tycker andra medlemmar eller tidigare medlemmar om tjänsten?

Vissa dejtingsidor är vad man kallar ”allmänna sidor” och vänder sig mot en bred målgrupp, andra tjänster är mer nischade och vänder sig mot en smalare målgrupp som delar vissa attribut, det kan till exempel vara intressen, ålder eller reiligionsåskådning. Det finns även matchmakingsidor där dejtingen utgår från personlighetstester och matchmaking. Andra tjänster är mer ytliga och utvecklade så att fokus riktas mer mot bilder istället för mot profiltext och personlighet.

2. Bli medlem

Efter att valt dejtingsajt är det dags att bli medlem och skapa en dejtingprofil. Dejtingprofilen ska innehålla en beskrivning av den egna personligheten och kommer att vara synlig för de andra medlemmarna. När medlemmar använder sökfunktionern är det dejtingprofilerna som visas i sökresultatet.

3. Testa dejtingsidan

Väl medlem på dejtingsajten är det dags att utforska sajten närmare genom att utvärdera gränssnittet, testa funktionerna och – framförallt – att bilda sig en uppfattning om vilken typ av personer som använder sidan.

Även om en dejtingtjänst har bra funktioner är det hur de andra medlemmarna är som spelar störst roll; syftet är ju att träffa någon. Här är några frågor man kan ställa sig:

  • Verkar de andra medlemmarna intressanta?
  • Finns det många singlar i den egna åldersgruppen?
  • Finns det många singlar från samma stad?
  • Är det några speciella dejtingprofiler som sticker ut?

4. Stanna kvar eller gå vidare

Om dejtingsidan kändes bra och medlemmarna verkade intressanta, är det läge att börja interagera med andra medlemmar. Använd sök- eller svajpfunktionen och ta kontakt med personer som verkar intressanta.

Är det en renodlad prenumerationssajt bör du bestämma dig om du ska skaffa ett betalmedlemskap. Betalmedlemmar kan nämligen använda meddelandefunktionerna, vilket i princip är ett måste för att ha kunna träffa någon på den här typen av sidor.

Blev du inte imponerad av dejtingsajtens funktioner eller medlemmar kan du avvakta ett tag och logga in vid ett senare tillfälle för att se om några nya intressanta dejtingprofiler har dykt upp. Eller så kan du testa en annan sida.

Lämna kommentar
Mer på Dejtingsida.se
Jämför priser, läs artiklar och diskutera
Tips för säker nätdejting
Liksom vid vanlig dejting gäller sunt förnuft för att nätdejta säkert,...
7 fördelar med nätdejting
Det finns givetvis både fördelar och nackdelar med nätdejting. Enkelt,...
Dejting på nätet – det här behövs
För att nätdejta behöver du givetvis ha en dator, smartphone eller...