Att skriva en bra presentation

Många undrar vad man ska skriva i presentationen, här är några saker att tänka på.

När du blir medlem på en dejtingsida ska du även skapa en personlig dejtingprofil eller nätdejtingpresentation. I presentationen ska du berätta vem du är, men också vad eller vem du söker. Eftersom den kommer att vara synlig för de andra medlemmarna, kommer en bra presentation att öka chanserna för att bli kontaktad.

Här är några tips på hur du skriver en bra nätdejtingpresentation. Vill du läsa mer om att välja namn till presentationen kan du se artikeln om att välja ett nätdejtingnamn.

Förmedla en positiv känsla

De flesta attraheras mer av positiva än av negativa personer. Om presentationen är fylld med negativitet kommer många att förlora intresset och bläddra vidare till en annan.

Beskriv dig själv

En nätdejtingpresentation har två syften: det första är att beskriva dig själv, din personlighet och dina intressen, det andra är att få andra intressanta singlar att vilja kontakta dig. Texten i presentationen ska få andra medlemmar – som du kan tänkas passa ihop med – att vilja kontakta dig. Men framställ inte dig själv som något du inte är.

Ha med minst en bild

Det har gjorts flera undersökningar om dejtingprofilens roll vid nätdejting. Flera har visat att en bild i dejtingprofilen kan öka chansen för att bli kontaktad med fem gånger – det är alltså nästan obligatoriskt att ha med åtminstone en bild.

I bilderna ska du själv vara i fokus, andra personer på dejtingsidan är inte intresserade av hur din kompis ser ut, och än mindre hur din före detta pojk- eller flickvän ser ut.

Väv in lite humor

Många tycker att humor är en attraktiv egenskap och uppskattar profiler som har en stänk av humor i sig; väv gärna in lite humor när du beskriver dig själv och dina intressen.

Presentera dig själv på ett ärligt sätt

Att vara ärlig och inte ljuga, kan verka självklart, men är ändå värt att nämna. Det är inte bara oschysst mot de andra medlemmarna, oärlighet kommer antagligen också att skapa problem länfre fram. Vad ska du säga till din dejt när ni träffas för första gången om du har hittat på saker om dig själv?

Var ärlig med vad du söker

Genom att vara ärlig med vilket typ av förhållande du söker, kommer du attrahera andra singlar som söker samma sak. I profilen, skriv vad du söker, det kan t.ex. vara: den stora kärleken, en seriös relation, en vänskapsrelation eller en mer lättvindig romans.

Korrekturläs

Innan du publicerar profilen, kontrollera så att den inte innehåller några stav- och skrivfel. En slarvigt skriven presentation, kan ge intrycket att du inte är seriös med att vilja träffa någon.

Lämna kommentar
Visar 2 kommentarer
David säger

Det är också bra att byta bild i dejtingprofilen lite då och då. Om man har samma bild hela tiden kommer andra att känna igen den, och inte gå till profilen om de redan varit inne.
Om man däremot byter bild kommer många besöka profilen igen. Jag läste det på en annan sida om nätdejting, och har testat att göra det med bra resultat.

10 februari 2014
Lena säger

Enkla men bra tips, i början gjorde jag misstaget att använda en bild som min före detta pojkvän var med på. Flera som jag hade kontakt med undrade vem killen på bilden var, och jag märkte att vissa tappade intresset när jag berättade om honom.

12 januari 2014
Mer på Dejtingsida.se
Jämför priser, läs artiklar och diskutera
Tips för säker nätdejting
Liksom vid vanlig dejting gäller sunt förnuft för att nätdejta säkert,...
7 fördelar med nätdejting
Det finns givetvis både fördelar och nackdelar med nätdejting. Enkelt,...
Dejta på nätet – steg för steg
Det är inga konstigheter att dejta på nätet, men många som aldrig besökt...