Happypancake recension

Happypancake

Happypancake i korthet

  • Gratis dejtingsajt som är både utvecklad och baserad i Sverige
  • Finns som både webbsida och dejtingapp
  • Som alltid: Kostnadsfri registrering

Introduktion

Happypancake är en av de populäraste dejtingsidorna i Sverige. Den startades 2007 och till skillnad från många andra dejtingsidor är den gratis att använda – det finns alltså inget betalmedlemskap. Då vissa dejtingsajter börjar som gratissajter – för att få medlemmar, och därefter blir freemiumsajter, har Happypancake förblivit en 100-procentig gratissida.

Eftersom sidan är kostnadsfri undrar nog många hur den kan gå runt? Happypancake kan gå runt för att medlemmarna exponeras för reklam – webbsidan är har rikligt med reklambanners och i appen visas reklammeddelanden när man rör sig mellan dejtingprofilerna. Men det verkar ändå inte som att användarna stör sig alltför mycket på detta.

Design och funktioner

Happypancakes design är varken snygg eller ful, men lämnar en del övrigt att önska. Det mest irriterande är att den saknar typografisk hierarki, vilket gör att menyer och innehåll ger ett platt intryck. På grund av detta blir sidan lite rörig, och det är inte alltid så lätt att urskilja de olika innehållsdelarna från varandra.

Webbsidan är byggd med teknik som har några år på nacken, vilket gör att den inte har samma snabbhet och flyt som en del andra dejtingtjänster. Men trots detta fungerar alla funktioner som de ska, vilket ju är det viktigaste.

Tills för ganska nyligen fick mobilanvändare nöja sig med att använda en mobilanpassad version av webbsidan, men sedan något år tillbaka finns en dejtingapp. Liksom på andra dejtingajter väljer många av medlemmarna att dejta genom appen istället för webbsidan.

Medlemmarna

Happypancake vänder sig i första hand mot singlar som är mellan 25 och 45 år gamla, och även om denna åldersgrupp är klart överrepresenterad går det att hitta medlemmar som år både yngre och äldre än så. Medlemmarna har en bra geografisk spridning, men liksom på andra sajter är personer från Stockholm, Göteborg och Malmö klart överrepresenterade.

Läser man om Happypancake på andra sajter där användare kan skriva omdömen och recensioner ser man att en del användare klagar på att medlemmarna inte är seriösa. En gratissida såsom Happypancake kommer alltid dra till sig en del oseriösa medlemmar – just för att den är gratis. En del sajnar upp mer för att testa och lalla runt, snarare än för att hitta en partner. Trots detta bör du som seriös singel ha okej chanser att träffa någon på sidan, bara du är aktiv och försöker att sålla bort de oseriösa.

Att bli medlem

Att bli medlem på Happypancake går fort och tar inte mer än någon minut, dels för att man inte behöver skriva in speciellt mycket uppgifter om sig själv, dels för att man inte behöver mata in kortnummer eller andra betaluppgifter.

Avslutning

Happypancake är en intressant dejtingsida av två anledningar: den är kostnadsfri och har gott om medlemmar. Den är varken jättesnabb eller fullspäckad med funktioner, men alla funktioner som krävs för att kunna träffa någon finns på plats. Och även om man använder andra dejtingtjänster har man inte mycket att förlora på att testa lyckan på denna sajt.

Happypancake kortfakta
Sverigelansering:2007
Företag:Happy Pancake AB, Sverige
Land:
Betalmodell:Gratis
Dejtingapp:
Matchmaking:
Fri registrering:
Webbplats: www.happypancake.se

Happypancake priser

12 mån
Gratis
2018-01-01

Priserna uppdateras kontinuerligt, men sidan kan ha gjort ändringar i funktioner & villkor.

Omdöme om Happypancake
Happypancake omdömen (8)
Från 2019
Rey säger

Efter att HappyPancake gjordes om så har den blivit riktigt dålig. Visserligen kändes den gamla sidan omodern men den var mycket mer användarvänlig. Nu kanske sidan är mer tekniskt modern, men den fungerar uselt användarmässigt. Även sådana saker som teckenstorlekar och storlek på profilbilder känns inte optimalt/bra på en surfplatta eller desktop. Knappt någon funktionalitet överhuvudtaget på sidan. Sidan känns halvfärdig. Dessutom så dränks du i så mycket annonser så att sidan hackar när du scrollar. Riktigt uselt.

22 oktober 2019
| Kommentera omdöme
Hans säger

En massa gräs och några grafiker fick fria händer. Och vips så var allt bra borta. Kvar vart omdömeslös mot användarna. Sämta uppdateringen någonsin av alla hemsidor på jorden.

18 oktober 2019
| Kommentera omdöme
Kent säger

Har blivit galet dålig. Från tydlig och enkel till otydlig, krånglig och tråkig.

18 oktober 2019
| Kommentera omdöme
Vanessa säger

Riktig dålig uppdatering. Hur söker man om man vill välja viss ålder och stad? Finns inte den funktionen eller fungerar den inte?

13 oktober 2019
| Kommentera omdöme
Hans säger

Den nya sidan är så sanslöst dåligt utformad. Rörig, krånglig, svåröverskådlig och inte användarvänlig. Varför lämna något som redan var fungerande och lättöverskådligt. Att ändra till nuvarande katastrofutformning tyder på omdömeslöshet och total nonchalans mot medlemmarna.

12 oktober 2019
| Kommentera omdöme
Yvonne säger

Jag håller verkligen med föregående talare, det är mycket sämre nu. Det enda som är bättre är den begränsade chattfunktionen.

09 oktober 2019
| Kommentera omdöme
Eric säger

Detta var den sämsta uppdatering jag sett. Antar att nu tar Happy slut :( och blir unHappy. Riktigt uselt. Håller fullständigt med Kai.

08 oktober 2019
| Kommentera omdöme
Kai säger

Riktigt dålig efter den nya uppdateringen. Trafiken på min sida har minskat drastiskt. Den nya layouten är riktigt dålig och det är svårt att få en bra överblick över vilka singlar som finns.

02 oktober 2019
| Kommentera omdöme
Happypancake frågor (1)
Cissi frågar

Om jag blir medlem vill jag inte att alla ska kunna se alla mina bilder, går det att göra vissa bilder privata?

12 december 2018
| Svara på fråga
Svar

Ja, det går att göra. Om du använder webbsidan:

När du laddar upp ett foto kryssa för rutan "Privat foto". Klicka på inställningar i vänstermenyn. Klicka sen på knappen Privata foton i toppen på sidan. På sidan du kommer till kan du skriva in namnet på de användare som du vill ska ha tillgång till dina privata bilder.

13 december 2018