Gratis dejting och nischade dejtingsidor

På alla dejtingsidor kan nya medlemmar registrera sig konstnadsfritt (gratis registrering). Men oftast kan gratismedlemmar bara använda ett fåtal funktioner. Som gratismedlem brukar det gå att

 • registrera sig och lägga upp en dejtingprofil
 • använda sökfunktionen för att söka bland medlemmarna
 • läsa de andra medlemmarnas dejtingprofiler, se deras bilder och fotoalbum (på matchmakingsidor går det inte att se bilderna)
 • göra personlighetstestet, läsa personlighetsanalysen och se partnerförslagen (utan bild) – om sidan har matchmaking

För att kunna ha någon vettig typ av kontakt med de andra medlemmarna, såsom att skicka och ta emot obegränsat med meddelanden, krävs många gånger en prenumeration eller ett betalmedlemskap.

Men det finns också dejtingsidor som enbart har gratismedlemmar. Här visas en sådan dejtingsida, men även några nischade dejtingsidor.


Happypancake – helt gratis nätdejting

Happypancake startades 2007 och är en välkänd svenskutvecklad gratis dejtingsida som går runt på annonsintäkter istället för på medlemsavgifter. Det finns även en dejtingapp och webbsidan har en dejtingpodd där man bjuder in gäster för att diskutera dejting och singelliv.

Visa kortfakta
Kortfakta

  Tinder

  Tinder, som lanserades 2012, är en populär freemium dejtingapp som används av singlar i en rad länder; de flesta av medlemmarna är under 35 år. Den är gratis att använda, men vill man slippa reklam och få tillgång till fler funktioner erbjuds två olika typer av betalmedlemskap (priserna till höger gäller det billigaste). Tinder fanns från början bara som app, men sedan en tid tillbaka går det även att dejta på webbsidan genom dator.

  Visa kortfakta
  Kortfakta

   Singelgolfare

   Singelgolfare är en enklare mötesplats på nätet från 2002, för personer som gärna spenderar sin fritid på en golfbana. Då sidan drivs ideellt (av en golfentusiast) är designen inte den modernaste, men det finns ett forum och man arrangerar golftävlingar.

   Visa kortfakta
   Kortfakta

    Handicap-dating

    Handicap-dating.se, som är en gratis dejtingsajt, startade 2011 och vänder sig mot personer med funktionsnedsättningar eller handicap (både fysiska- och psykiska). Sidans huvudsakliga syfte är att vara en mötesplats för partnersökande, men kan också användas för att hitta nya vänner eller träffa någon att prata med.

    Visa kortfakta
    Kortfakta

     Kristendate

     Kristendate.se, som har funnits sedan 2012, är en nischad mötesplats på nätet som riktar sig mot personer som har en kristen tro och kristna värderingar samt anammar kristna traditioner. Det finns givetvis dejtingfunktioner, men även medlemsbloggar, ett diksussionsforum och en chatt, sajten har även utvecklat en mobilapp.

     Visa kortfakta
     Kortfakta

      Qruiser

      Qruiser, som ligger under QX förlag, är ett svenskutvecklat nätcommunity som vänder sig mot HBTQ-personer i Norden. Sidan startade redan år 2000 och har blivit en stor mötesplats på nätet för homo-, bi-, trans- och queerpersoner. Sajten har även bloggar och visar information om kommande gay-event.

      Visa kortfakta
      Kortfakta