7 fördelar med nätdejting

Det finns både för- och nackdelar med nätdejting, här tittar vi på vad singlar uppskattar med att dejta på nätet.

I Sverige är det jämförelsevis många singlar som nätdejtar. Det finns flera skäl till till att svenska singlar söker sig till dejtingtjänster för att hitta kärleken, det finns nämligen en rad fördelar med att dejta på nätet. Enkelt, avslappnat och tidseffektivt är tre fördelar som ofta lyfts fram, här kan du läsa om fördelar med nätdejting gentemot traditionell dejting.

1. Dejtingsidor har alltid öppet

Till skillnad från vanliga uteställen har dejtingtjänster på nätet öppet dygnet runt. När en dejtingsida är färdigbyggd kommer den att kunna köras non-stop, uppdateringar kommer att behövas göras, men det enda som användarna märker av detta, är (förhoppningsvis) att funktionaliteten blir bättre. På stora dejtingsajter och dejtingappar finns det alltid andra personer inloggade, oavsett vad klockan är. Många uteställen har däremot bara öppet på kvällar, och i mindre städer kanske bara på helger.

2. Du behöver inte fixa till dig

För många innebär att gå ut på krogen lite planering. Kläderna ska vara i ordning, kroppen ska vara ren och frisyren ska se bra ut. En som nätdejtar sitter oftast hemma och behöver inte lägga så mycket tid och energi på det yttre. Många tycker det är skönt att inte behöva tänka på saker som: strykta skjortor, hårgele och smink. Att ta kontakt med någon av motsatta könet – utan att ha duschat på tre dagar – är möjligt.

3. Du vet vilka som är lediga

Eftersom de flesta personer på dejtingsidor är singlar, vet man från början att de är intresserade av att träffa någon. Alla medlemmar kommer inte att vara 100-procentiga singlar, men alla är i alla fall öppna för att ha kontakt om rätt person dyker upp. På uteställen är det annorlunda. Många som är på krogen, är där för att träffa vänner och ha roligt, och för att kunna veta om en person är singel måste man först ha pratat ett tag.

4. Det är lätt att ta kontakt

På uteställen är många rädda för att ta det första steget och gå fram och börja prata med andra. Det kan vara för att personen är i ett sällskap och många ögon kommer att riktas mot den som går fram och presenterar sig. Vid nätdejting är det annorlunda, när någon skickar ett meddelande på en dejtingsida "hör" bara två personer vad som sägs.

5. Hämningar släpper

För att gå fram och börja prata med någon på ett uteställe krävs lite mod och beslutsamhet. Men att skicka ett meddelande, frågeformulär eller en flirt på en dejtingsida tycker de flesta är helt smärtfritt. Många förblir singlar för att de inte vågar ta det första steget. Är den andra parten inte intresserad, är det lätt att smälta ett uteblivit svar eller ett meddelande som säger "inte intresserad".

6. Det går att träffa olika typer av människor

Lika barn leka bäst, brukar man ju säga, men det är inte alltid det är så ...

Nätdejting ger goda möjligheter att träffa olika typer av personer. Vissa personer som har kontakt med varandra på nätet hade aldrig kommit i kontakt med varandra, då de inte rör sig i samma miljöer eller kretsar. I det vardagliga livet kommer en ekonom i Stockholm antagligen inte att träffa så många bohemiska konstnärer på landsbygden. Men på dejtingtjänster använder de samma platformar och bara någon tar det första steget, kan det leda till ett seriöst och meningsfullt förhållande.

7. Det går att träffa folk från andra länder

Att flera av de mer kända dejtingtjänsterna finns representerade och har medlemmar i andra länder har sina fördelar. För det första går går det att träffa personer från andra länder. Normalt sett har nätdejtare kontakt med personer i samma land, men för vissa växer stora drömmar till liv, av tanken på att ha kontakt med någon som bor i exempelvis Norge.

För det andra blir det lättare att komma i kontakt med andra personer vid semestrar och resor. För en del har ölen i ensamhet i hotellbaren bytts ut till en fika mellan fyra ögon där engelskakunskaperna sätts på prov. Och för vissa har den halvdöda förfesten i det egna hotellrummet ersatts av en livligare fest på ett hotell en bit ner på gatan.

Lämna kommentar
Mer på Dejtingsida.se
Jämför priser, läs artiklar och diskutera
Tips för säker nätdejting
Liksom vid vanlig dejting gäller sunt förnuft för att nätdejta säkert,...
Dejta på nätet - steg för steg
Det är inga konstigheter att dejta på nätet, men många som aldrig besökt...
Dejting på nätet – detta behövs
För att nätdejta behöver du givetvis ha en dator, smartphone eller...