7 fördelar med nätdejting

Det finns både för- och nackdelar med nätdejting, här kan du läsa om vad singlar uppskattar med att dejta på nätet.

I Sverige är det jämförelsevis många singlar som nätdejtar. Det finns flera anledningar till att svenska singlar söker sig till dejtingtjänster för att hitta kärleken, en är att det finns en rad fördelar med att dejta på nätet. Enkelt, avslappnat och tidseffektivt är tre som ofta lyfts fram – här kan du läsa om fler fördelar med nätdejting gentemot traditionell dejting.

1. Dejtingsidor har alltid öppet

Till skillnad från vanliga uteställen har dejtingtjänster på nätet öppet dygnet runt. När en dejtingsida är färdigutvecklad kan den köras utan uppehåll. Uppdateringar kommer att behöva göras, men det enda som användarna märker av detta, är (förhoppningsvis) att funktionaliteten blir bättre. På stora dejtingsajter och dejtingappar finns det alltid personer inloggade, oavsett vad klockan är. Många uteställen har däremot bara öppet på kvällar, och i mindre städer kanske bara på helger.

2. Du behöver inte fixa till dig

Att gå till ett uteställe kräver för många lite planering. Kläderna ska vara i ordning, frisyren fixad osv. En som nätdejtar sitter oftast hemma och behöver inte lägga så mycket energi på det yttre. Många tycker det är skönt att inte behöva tänka på saker som: strykt skjorta, hårgele och smink.

3. Du vet vilka som är lediga

Eftersom de flesta personer på dejtingsidor är singlar, vet man från början att de vill träffa någon. Alla medlemmar kommer inte att vara 100-procentiga singlar, men de flesta är i alla fall öppna för att ha kontakt om rätt person dyker upp. På uteställen är det annorlunda – många är där för att träffa vänner och ha roligt – för att vara säker på att en person är singel måste man ha pratat lite.

4. Det är lätt att ta kontakt

På uteställen är många rädda för att ta det första steget. Till exempel för att personen är i ett sällskap och många ögon kommer att riktas mot den som går fram och presenterar sig. Vid nätdejting är det annorlunda: när någon skickar ett meddelande på en dejtingsida är det ingen som tittar och det är bara du och den andra personen som "hör" vad som sägs.

5. Hämningar släpper

Att gå fram och börja prata med någon på ett uteställe kräver lite mod och beslutsamhet. Men att skicka ett meddelande, frågeformulär eller en flirt på en dejtingsida tycker de flesta är helt smärtfritt. Är den andra parten ointresserad, är det lätt att smälta ett uteblivit svar eller ett meddelande med texten: "inte intresserad". Många är singlar, just för att de inte vågar ta det första steget.

6. Det går att träffa olika typer av människor

Lika barn leka bäst, brukar man ju säga, men det är inte alltid det är så ...

Nätdejting ger goda möjligheter att träffa olika typer av personer. En del som har kontakt på nätet hade aldrig kommit i kontakt med varandra i det vardagliga livet, eftersom de inte rör sig i samma miljöer eller kretsar; en ekonom i Stockholm träffar antagligen inte så många norrländska bohemiska konstnärer som bor på landsbygden. Men på dejtingtjänster använder de samma platformar och bara någon skickar det första meddelandet, kan det leda till vad som helst.

7. Det går att träffa folk från andra länder

Att flera av de mer kända dejtingtjänsterna finns representerade och har medlemmar i andra länder har sina fördelar. För det första går det att träffa personer från andra länder. Normalt sett har nätdejtare kontakt med personer som är nära geografiskt, men för vissa växer stora drömmar till liv, av tanken på att träffa någon som bor i t.ex. Spanien.

För det andra blir det lättare att komma i kontakt med andra personer vid semestrar och resor. För en del har ölen i ensamhet i hotellbaren bytts ut till en fika mellan fyra ögon där engelskakunskaperna sätts på prov. Och för vissa har den halvdöda förfesten i det egna hotellrummet ersatts av en livligare fest på ett hotell en bit ner på gatan.

Lämna kommentar
Mer på Dejtingsida.se
Jämför priser, läs artiklar och diskutera
Tips för säker nätdejting
Liksom vid vanlig dejting gäller sunt förnuft för att nätdejta säkert,...
Dejta på nätet – steg för steg
Det är inga konstigheter att dejta på nätet, men många som aldrig besökt...
Dejting på nätet – det här behövs
För att nätdejta behöver du givetvis ha en dator, smartphone eller...