Mötesplatsen recension

Mötesplatsen

Mötesplatsen i korthet

 • Har ett snabbt och modernt gränssnitt
 • Stor medlemsdatabas
 • Som alltid: Kostnadsfri registrering

Introduktion

Mötesplatsen.se, som har funnits sedan 2001, är en svenskdriven dejtingsida som riktar sig mot singlar i både Sverige och Norge; cirka 90 procent av medlemmarna är över 25 år (enligt sajten själva).

Mötesplatsens gränssnitt är användarvänligt och snabbt; det är enkelt att navigera mellan sajtens olika delar och kvickheten ger en känsla av att det är god aktivitet på sajten.

Mötesplatsen har även lyckats bra med sin sökfunktion som är tydlig och enkel att använda. Sökfunktionen är uppdelad i flera flikar, vilket gör det okomplicerat att göra både enkla och mer avancerade sökningar.

Mötesplatsen – kontakt med andra medlemmar

På Mötesplatsen går det att ha kontakt med andra medlemmar på flera olika sätt. Liksom på andra dejtingsidor går det att skicka och ta emot meddelanden, eller brev som Mötesplatsen kallar det.

Det finns också flera olika diskussionsforum, närmare bestämt 20 stycken, där det pågår diskussioner om allt mellan träning, teknik till sex och samlevnad. Diskussionsforumen togs bort i och med att Mötesplatsen lanserade en ny version av sin sida ganska nyligen.

Megafonen är en annan funktion, som används för att sända ut meddelanden som visas för alla som är inloggade på sajten. Ett meddelande visas under cirka en minut och funktionen verkar användas flitigt av Mötesplatsens medlemmar för att synas. Möjligheten att skriva megafoninlägg ingår inte i något medlemskap utan måste köpas till – 15 megafoninlägg kostar 99kr.

Mötesplatsen anordnar även olika typer av singelaktiviteter för medlemmarna. Det kan till exempel vara: pubträffar, restaurangbesök, vin- och chokladprovningar, teater- och biobesök eller resor. Kommande aktiviteter visas på en delsida som heter Mötesplatsen event.

Mötesplatsen matchmaking

Mötesplatsen har en matchmakingfunktion som baseras på ett enklare personlighetstest som innehåller frågor inom fem områden:

 • personlighet - 105 frågor
 • värderingar - 33 frågor
 • intressen - 5 frågor
 • samliv - 37 frågor
 • kommunikation - 30 frågor

Efter testet visas en personlighetssammanfattning uppdelad på två områden – hur du är som person och hur din personlighet är. Här visas även vilken annan medlem som är den bästa matchen och i vilken stad denna personen bor. Det finns även möjlighet att se en mer djupgående personlighetsanalys med beskrivande texter om din personlighet och hur du förväntas reagera i olika situationer.

Mötesplatsen – medlemskap

Det går fort att bli medlem på Mötesplatsen. Bara den mest grundläggande informationen behövs matas in: önskat användarnamn, lösenord, e-postaddress etc. Gratismedlemmar på Mötesplatsen kan:

 • Söka efter andra singlar
 • Se vilka nya medlemmar som registrerat sig på sajten
 • Se vilka som besökt den egna dejtingprofilen

Betalmedlemskapet på Mötesplatsen kallas för VIP-medlemskap och låter dig bland annat att:

 • Skicka och ta emot meddelanden (brev)
 • Skicka obegränsat med komplimanger
 • Visa för andra att du är VIP-medlem
 • Skriva anonyma dejtrapporter för att dela med sig av sina erfarenheter
 • Skriva på klotterplanket
 • Skriva i diskussionsforumen

Om man, som betalmedlem, vill avsluta sin prenumeration behöver det göras senast en dag innan prenumerationen automatiskt förnyas/löper ut.

Mötesplatsen priser & kostnad

Väljer man att skaffa Vip-medlemskap på Mötesplatsen, kan man välja mellan: en, tre eller sex månader, priserna visas ovanför till höger.

Mötesplatsen kortfakta
Sverigelansering:2001
Företag:Mötesplatsen i Norden AB, Sverige
Land:
Betalmodell:Premium
Dejtingapp:
Matchmaking:
Fri registrering:
Webbplats: www.motesplatsen.se

Mötesplatsen priser

6 mån
149 kr/mån
3 mån
199kr/mån
1 mån
299 kr
2020-05-04

Priserna uppdateras kontinuerligt, men sidan kan ha gjort ändringar i funktioner & villkor.

Omdöme om Mötesplatsen
Mötesplatsen omdömen (8)
Från 2017
Gäst säger

Många män klagar över att aldrig få svar trots även satsning på VIP. Tjejer/kvinnor upplever sajten som oseriös då många killar/män är ute efter en mindre seriös förbindelse. Tror att Mötesplatsen är en mindre seriös plats för de som verkligen vill träffa någon på riktigt. Rekommendation: Fundera på vad ni vill ha, ödsla inte tid på sajter där ni blir lurade, besvikna och tappar självförtroendet.

15 juli 2017
| Kommentera omdöme
Smilet kommenterar

Tack för värdefulla tips från dig! Tyvärr gäller det många dejtingssajter numera, lockar till sig oseriösa medlemmar, som är ständigt på jakt efter sex och bekräftelse. För 8 - 10 år sen var det annorlunda, nätdejting var inte så populärt, då hade man faktiskt större chans att träffa seriösa människor. Alla jag träffat var ute efter "romanser" = snabba ligg = ONS.

25 december 2017
Gäst säger

Jag tycker att det är för dyrt medlemskap tyvärr. Skulle räckt med 49 kr i månaden.

17 januari 2017
| Kommentera omdöme
Från 2016
Gäst säger

Jag tycker inte om att först blir man gratis medlem, sen måste man bli Vip-medlem för att kunna läsa meddelanden, sen måste man betala för megafoninlägg, då är det inte gratis.

27 november 2016
| Kommentera omdöme
Kommentar

Vet inte varifrån du har fått att Mötesplatsen skulle vara gratis? Mötesplatsen är en prenumerationssida vilket innebär att det är kostnadsfritt att registrera sig, men vill man kunna använda alla funktionerna såsom att skicka och läsa meddelanden behöver man vara Vip-medlem.

Gäst säger

Jag har i omgångar haft ett Vip-medlemskap vid Mötesplatsen. Det är en generell väldigt dålig attityd bland medlemmarna. Mycket trams, alltför ytlig och oseriös. På en skala 1-10, skulle jag ge betyget 0,5 och det skulle gå till prisnivån för ett abonnemang. Till mina vänner skulle jag inte rekommendera Mötesplatsen.

Hälsningar ifrån en klok kvinna, med social kompetens, vett och etikett.

26 juli 2016
| Kommentera omdöme
Gäst säger

Mötesplatsen accepterar inte profilfoton nu som accepterades någon månad tidigare, nu skall det vara annan storlek. Mötesexperterna (hi hi) ha för lite att göra , måste ändra på saker... För kinkiga med fotostorlek, för krångligt blir det då, dvs inget för mig.

05 mars 2016
| Kommentera omdöme
Kommentar

Detta gäller för bilder på Mötesplatsen:

Du kan ladda upp max 40 bilder till ditt fotoalbum.

Tillåtna format är JPG, PNG, TIF och GIF. Bilderna förminskas till rätt storlek automatiskt. GIF-bilder får inte vara större än 2500x2500 pixlar.

Mötesplatsen granskar alla bilder innan de publiceras.

Från 2015
Gäst säger

Man har nu från ägarhåll lyckats förstöra vad som har varit europas bästa mötesplats för alla kategorier av männskor. Dåligt att totalt strunta i massiva protester från mänskor som har varit med i 5-15 år.

Mötesplatsen är proppfullt av män som anser att deras kvinna får vara högst ett år äldre men mycket gärna 15-20 år yngre (oj så seriöst...).

11 maj 2015
| Kommentera omdöme
Gäst säger

Denna sida behöver uppdateras för Mötesplatsen har gjorts om till en, vad ägarna kallar, renodlad dejtingsida. Man kan inte längre delta i diskussionsforum då dessa har tagits bort.

*Megafonen kostar extra. *Man kan inte heller skapa egna aktiviteter.

Med andra ord, Mötesplatsen är inte bättre än någon annan sida - möjligtvis lite billigare.

26 april 2015
| Kommentera omdöme
Kommentar

Tack för påpekandet, det stämmer att funktionsutbudet numera är annorlunda - vilket nu framgår i beskrivningen av Mötesplatsen.

Från 2014
Gäst säger

Massa gifta karlar som vänsterprasslar, skickar nakenbilder på sig själva med stånd, jag orkade 2 veckor. Karlar där verkar inte vilja ha ett seriöst förhållande utan bara engångsligg.

27 november 2014
| Kommentera omdöme
Kommentar

Vårt intryck av Mötesplatsen är att de generellt sett attraherar ganska "seriösa" medlemmar, men tydligen så finns där personer som vill annat också. Prova Match, Matchaffinity, eDarling eller kanske Elitsinglar, så kommer du nog stöta på singlar som söker efter mer seriösa förhållanden.

Mötesplatsen frågor (2)
Gäst frågar

Hur många medlemmar har Mötesplatsen och hur är fördelningen mellan män och kvinnor?

20 november 2016
| Svara på fråga
Svar

Enligt Mötesplatsen är könsfördelningen 47% kvinnor och 53% män.

Gäst frågar

Lätt att bli medlem, men hur går man ur? Har hittat den stora kärleken och behöver ej vara medlem mer.

23 augusti 2015
| Svara på fråga
Svar

Om du surfar via dator:

När du är inloggad på Mötesplatsen.se, gå till "Inställningar" i menyn > sedan fliken VIP för att säga upp din prenumeration.

Om du surfar via mobil eller surfplatta:

Först måste du logga in på mötesplatsen.se via din webbläsare. Gå sedan till "Inställningar" i menyn > sedan fliken VIP för att säga upp din prenumeration.

När du har sagt upp prenumerationen skickas det alltid ut en bekräftelse på din uppsägning som meddelande inne på Mötesplatsen. Har du inte mottagit någon bekräftelse har prenumerationen inte sagts upp.

Säger du upp din prenumeration förnyas den inte längre automatiskt, men löper vidare tills innevarande period/bindningstid går ut.