Match recension

Match

Match i korthet

 • En av de mer kända dejtingsajterna – startad 2002
 • Vänder sig främst mot singlar som söker någonting seriöst
 • Som alltid: Kostnadsfri registrering

Introduktion

Match tillhör de mer kända dejtingsidorna och har funnits i Sverige sedan 2002 men kommer ursprungligen från USA där den etablerades 1995. Match finns representerad på ett 20-tal språk och har medlemmar i flera länder. Matchs egna siffror säger dels att den typiske medlemmen är mellan 25 och 45 år, dels att majoriteten av medlemmarna söker en seriös relation.

Design & gränssnitt

Gränssnittet på Match är hyfsat snabbt och lättanvänt, men det är irriterande att man som gratismedlem ständigt länkas vidare till den sida som visar vilka prenumerationsalternativ som finns, det hade varit bättre om detta hade visats i ett popup-fönster. Att Match finns representerad i flera länder syns tydligt inne på sidan. Siffran som visar hur många medlemmar som är inloggade globalt visar dryga 61 000, en vanlig torsdagskväll i September. Men det hade varit mer intressant att se antalet inloggade medlemmar bara från Sverige.

Matchs sökfunktion erbjuder en mängd sökinställningar. Det går att hitta andra medlemmar utifrån kriterier som: utbildningsnivå, yrke, inkomst, intressen, utseende, vanor, religion, vilket land de bor i, om de har barn eller om de vill skaffa barn. Det går även att spara favoritsökningar så att sökinställningarna inte behöver ställas in på nytt vid varje inloggning.

Kostnadsfri registrering på Match

När man registrerar sig på Match får man börja med att beskriva sig själva genom att svara på ett tjugotal frågor. Frågorna berör: civilstånd, barnsituation, yrke; tobaks- och alkoholvanor; kroppstyp, längd, ögonfärg; intressen och fritidsaktiviteter.

Denna del av registreringen går snabbt eftersom man svarar frågorna genom att välja bland färdigifyllda alternativ i rullgardinsmenyer. Efter frågorna kan man skriva en kort presentation om sig själv och ladda upp ett foto. Vill man göra ett mer omfattande personlighetstest länkas man vidare till MatchAffinity som är en separat dejtingsida (med egna abonnemang), men som ingår i Match-koncernen.

När man är klar med registreringen går det att använda Match som gratismedlem. Som gratismedlem går det i princip bara att logga in på sidan, använda sökfunktionen och titta på de andra medlemmarnas dejtingprofiler. Eftersom det inte går att ha kontakt med andra medlemmar duger gratismedlemskapet bara till att testa sidans design och se vilka andra medlemmar som finns.

Prenumeration på Match

Tips – om du blir betalmedlem på Match, rekommenderar vi dig att läsa noga vad som står på knapparna innan du klickar. Match har nämligen några tillval som man marknadsför genom att ha stora, färglagda knappar (som instinktivt känns rätt att klicka på).

Betalmedlemskapet på Match har inget speciellt namn utan kallas bara för prenumeration. Det finns tre stycken prenumerationsalternativ som är på 1, 3 eller 6 månader. Liksom på andra betalsajter blir månadskostnaden lägre desto längre prenumeration man tecknar.

Som prenumerant på Match får man tillgång till flera funktioner som inte finns tillgängliga för gratismedlemmar. Den mest använda är meddelande-funktionen. Prenumeranter har också tillgång till en chatt, och om någon annan medlem har skickat en flirt, går det att se vem som har skickat den.

En välanvänd funktion är den så kallade "Daily6-funktionen", som fungerar som en simpel matchningsfunktion och som hjälper till att inleda kontakt med andra singlar på sajten. Daily6 visar sex andra dejtingprofiler med foton som Match tror kan passa din profil. Exakt hur Match väljer ut vilka profiler som visas vet vi ej, men antagligen utgår man från ålder, bostadsort och ifyllda intressen. Hur som helst, för var och en av de sex profilerna som visas kan man välja om man är: intresserad, inte intresserad eller kanske intresserad. Visar man intresse för en profil kommer användaren att se detta. Det går även själv att se om en annan användare har visat intresse för den egna profilen.

En prenumeration på Match, behöver sägas upp senast 48 timmar innan den löper ut, annars förnyas den.

Match event

Ganska nyligen introducerade Match en eventtjänst som gör att medlemmarna kan träffas på olika aktiviteter. Det kan vara afterworks/mingelkvällar, vinprovningar, matlagningskurser eller andra temakvällar och anmälan görs enkelt genom webbsidan. Priserna varierar, men exempelvis kostar en just nu aktuell vinprovning 350kr för betalmedlemmar och 400kr för gratismedlemmar. Det går även bra att ta med sig upp till tre vänner (som inte behöver vara medlemmar på Match) till ett event.

Mingelkvällarna verkar vara den typ av event som lockar flest deltagare. Inför en mingelkväll i Mars 2016, som anordnades i centrala Stockholm, hade 154 personer anmält sig. En mingelkväll i Göteborg och en i Malmö, under samma månad, hade 70 respektive 56 anmälda personer.

Personlighetstest på Matchaffinity

Som redan nämnts har Match inget personlighetstest – men det har Matchaffinity som är en separat dejtingsida (med egna abonnemang). Personlighetstestet på Matchaffinity innehåller ca 100 frågor som berör din personlighet, dina värderingar, din syn på sig själv samt din syn på förhållanden och kärlek. Testet tar mellan 20 och 30 minuter att göra, och efteråt går det att läsa en personlighetsanalys och se en lista över partnerförslag.

Match kortfakta
Sverigelansering:2002
Företag:Match.com Nordic AB, Sverige
Land:
Betalmodell:Premium
Dejtingapp:
Matchmaking:
Fri registrering:
Webbplats: www.match.se

Match priser

6 mån
199 kr/mån
3 mån
249 kr/mån
1 mån
389 kr
2020-05-04

Priserna uppdateras kontinuerligt, men sidan kan ha gjort ändringar i funktioner & villkor.

Omdöme om Match
Match omdömen (11)
Från 2016
Gäst säger

Jag har ett arbete som gör att jag inte vill visa profilbild men vill att intresserade medlemmar ska kunna se andra bilder på mig. Hur gör jag då? Det har gått förr!

05 mars 2016
| Kommentera omdöme
Kommentar

Har du provat att under fliken hantera fotoalbum ta bort profilbilden, men ha kvar de andra bilderna? Annars rekommenderar vi dig att kontakta Match direkt och fråga, här är Matchs mailadress:

support@help.match.se

Gäst säger

Jag tycker att sidan är helt ok, inga konstigheter om man läser och förstår villkoren.

Men för mig var det när min sida krånglade och jag var tvungen att kontakta supporten. Sökfunktionen och vilka som var online funkade inte, kunde endast se 12 st. Påtalade detta och fick svar, efter drygt 24 tim som det tydligen skall ta enligt bekräftelsen som man får, att man hade tekniska problem. Detta pågick i nio dygn, sen var det fixat.

Jag ville förstås ha kompensation för detta. Deras förslag var 50:- rabatt på nästa prenumerationsmånad. Eftersom jag inte hade för avsikt att förlänga min prenumeration så föll det förslaget. Jag föreslog då att antingen får dom betala tillbaks för 9 dagar eller förlänga mitt abbonemang gratis i 9 dagar. Efter ett tag fick jag ett svar från supporten att "hon sett att jag kommit överens med en av hennes kollegor att jag skulle få 50:- rabatt på nästa period". Jag skrev då tillbaks att jag hade INTE kommit överens om detta.

Jag förstår att det inte bara är en människa i supporten men någon slags konversation borde väl finnas mellan dom för att kunden skall bli nöjd. Haken är ju att det tar drygt 24 tim innan man får bekräftat att missförståndet har löst sig. Hursom, till slut så fick jag ett meddelande att jag skulle höra av mig det datumet som min prenumeration gick ut så skulle dom fixa förängning gratis. Jag hörde av mig på morgonen detta datum men 30 tim senare hade jag ännu ej fått tillbaks mitt abbonemang.

Dåligt skött från supporten tycker jag. Har man problem så borde man kunna få direktsupport och inte vänta minst 24 tim på svar.

För övrigt en bra sida tycker jag, och ingen på supporten har varit otrevlig eller så, men jag tycker att supportupplägget är under all kritik, så bemöter man inte kunder.

/Rulle

06 februari 2016
| Kommentera omdöme
Gäst säger

Onödigt krångligt att säga upp en prenumeration. Otydlighet kring priser samt att prenumerationen förlängs automatiskt.

31 januari 2016
| Kommentera omdöme
Kommentar

Att en prenumeration fönyas automatiskt tills att den har sagts upp är standard på dejtingsidor. Det står också tydligt när man skaffar en prenumeration. Tre knapptryckningar hade kunnat räcka för att stänga av förnyelsen.

Gäst säger

Helt värdelös för smartphones. Man kan inte lägga in bilder, skrolla eller navigera. Ska man lägga upp bilder måste man maila dom till en adress som inte ens finns. Sveriges bästa dejtingsida? Tillåt mig att skratta.

27 januari 2016
| Kommentera omdöme
Kommentar

Det ska inte vara några problem att lägga upp bilder bilder med Matchs dejtingapp. Klicka på pennikonen vid användarnamnet (högst upp) så öppnas fotoalbumet. Att det skulle vara Sveriges bästa dejtingsida står det ingenting om här.

Från 2015
Gäst säger

Det finns inga bra datingsidor för mig. Lägger ner alldeles för mycket tid i onödan utan någon som helst utdelning. Vad jag än skriver i presentationen, hur många meddelanden jag än skickar, lägger upp olika bilder från olika vinklar o.s.v. så får jag inga svar av någon. Är jag så jävla oattraktiv?

/En hel vanlig knegar snubbe.

30 september 2015
| Kommentera omdöme
Gäst säger

Dyr sida, går att vara gratismedlem men då kan du inte kommunicera med någon. När man väl betalt för tjänsten så kan man inte urskilja vilka som även betalar för sig och således kan se ens mejl och svara. Det går givetvis att se till så mottagaren kan läsa dina mejl genom att betala lite till för en tjänst du redan upplever du betalt dyrt för.

21 juli 2015
| Kommentera omdöme
Gäst säger

Super bra sida som är lätt att navigera. Hittade direkt massa söta killar som jag har varit på dejt med.

15 juli 2015
| Kommentera omdöme
Gäst säger

Det dåliga med Match.com är att man i princip inte kan göra ett skit utan att man måste betala betala för det. Det enda man kan göra är väl att göra i ordning sin profil.

28 maj 2015
| Kommentera omdöme
Kommentar

Gör man en kostnadsfri registrering på Match kan man:

 1. Skapa en dejtingprofil
 2. Använda sökfunktionen för att söka bland medlemmarna
 3. Läsa medlemmarnas dejtingprofiler och se deras bilder
 4. Se vilka medlemmar som är online
 5. Testa dejtingappen (men bara ha tillgång till funktionerna i punk 2 - 4 ovan)

Det är i princip likadant på alla betalsidor, vill man kunna använda alla funktioner krävs ett betalmedlemskap.

Gäst säger

Alla kan regga sig och vara gratis på Match.se och vara medlem nån vecka. När du sedan är betalande medlem ser du inte vilka som också är det. Effekten blir att om skriver du mail till någon, vet du aldrig om de läst det för profilen kanske inte är betalande medlem. Vill du däremot att alla ska kunna läsa mail som du skickar, då måste du betala och bli premiummedlem.

14 februari 2015
| Kommentera omdöme
Kommentar

Gör man en kostnadsfri registrering på Match kan man vara medlem hur länge som helst, men bara använda ett fåtal funktioner.

Gäst säger

Jag har varit medlem på Match, men har avregistrerat mig. Ändå bombarderas min mail med besökare som besöker min profil. Ohyffsat att inte ta bort den när man avregistrerar sig. Hoppas på info hur man gör mer än att avregistrera sig. Otroligt svårt att nå er också på Match.

24 januari 2015
| Kommentera omdöme
Kommentar

Självklart borde man kunna slippa att få mail om profilbesökare. Angående att kontakta dom skriver Matchs kundtjänst följande:

Man kan kontakta Match på något av följande vis:

 1. Via formuläret på Hjälp-sidan på sajten.
 2. Genom att skicka ett mail till "support@help.match.se".
 3. Genom skriva privat meddelande på deras Facebooksida "Match.com SE".
Från 2014
Gäst säger

Såg just reklamen på Tv och har bestämt mig för att bli medlem. Hoppas jag träffar någon söt hunk.

28 april 2014
| Kommentera omdöme
Match frågor (6)
Leif frågar

Hej, kan jag välja ålder på den kvinnan jag nu söker? Är en ensam man på 71 år och känner nu inte för kvinnor som är 78 eller 74 år! Söker en yngre mellan 25 - 40 år. Tacksam för ert svar.

27 september 2020
| Svara på fråga
Svar

Hej, på såväl Match som på andra dejtingsajter går det att ställa in ålder på de profiler man söker i sökfiltret. Eftersom du är en äldre man som söker en mycket yngre kvinna bör du dock se upp för bedragare.

07 november 2020
Bengt frågar

Hej! Jag har två frågor om match (datingsiten).

När man tittar på en profil så står det vid bilden hur länge sedan den var senast aktiv t.ex. "aktiv de senaste 24 timmarna".

Jag undrar om det kan vara så att de står som aktiva p.g.a. att de läst och tagit bort ett meddelande/avisering de fått i sin mail som är kopplad till matchkontot utan att de har loggat in i sin profil på match.com.

När två profiler har skickat meddelanden till varandra på match och den ena profilen tar bort sin profil från match kommer då ”konversationen” att försvinna?

20 februari 2018
| Svara på fråga
Mia frågar

Hur avslutar man en prenumeration på Match?

16 september 2017
| Svara på fråga
Svar

Man loggar in på Matchs webbsida och går in på "Konto och prenumeration" och klickar på länken "stäng av den automatiska förnyelsen här" och följer stegen som står där.

Följande sida har en bildguide: Avsluta prenumeration på Match

17 augusti 2017
Tommy5303 frågar

Hur gör man för att avsluta en prenumeration på Match?

23 januari 2017
| Svara på fråga
Svar

Detta gäller när man använder Matchs webbsida

När du är inloggad på Match

 1. För muspekaren över användarnamnet (uppe till höger) och välj "Konto och prenumeration".
 2. Klicka på "Hantera prenumeration" och följ anvisningarna (läs vad som står på knapparna).

Kolla så att du fått ett mail som bekräftar uppsägningen (direkt när prenumerationen har avslutats skickas ett mail som bekräftar uppsägningen till din registrerade e-postadress).

23 augusti 2017
Gäst frågar

Har träffat en kille och känner att det är dags att avsluta min prenumeration, men jag har tappat bort mitt lösenord och kan inte logga in, hur kan jag få tillbaka det?

05 november 2016
| Svara på fråga
Svar

Så här gör man för att välja ett nytt lösenord genom Matchs webbsida:

 1. Gå till Matchs inloggningssida och klicka på länken med texten "Glömt lösenordet?".
 2. I textboxen som visas – mata in din e-postadress som du skapade Match-kontot med och klicka på knappen för att gå vidare.
 3. Logga in på din email och öppna mailet som just skickats från Match (det kan ha hamnat i skräppost-mappen), klicka på länken i mailet.
 4. Skriv in ett nytt önskat lösenord och kilcka på knappen.

Nu går det att logga in på Match med det nya lösenordet.

Gäst frågar

Finns det någon inställning man kan ändra på så att man slipper få ett e-postmeddelande när någon annan medlem besökt profilen?

25 april 2016
| Svara på fråga
Svar

Klicka på användarnamnet uppe till höger. Välj "Konto och prenumeration". En bit ner på sidan visas flera kryssrutor där man bl.a. kan välja bort att få e-postmeddelande om profilbesökare.