Badoo recension

Badoo

Badoo i korthet

  • Stor del unga vuxna bland medlemmarna
  • Snabbt och modernt gränssnitt
  • Som alltid: Kostnadsfri registrering

Introduktion

Badoo är en modern dejtingtjänst som etablerades i London 2006 och den har över 400 miljoner registrerade medlemmar från en mängd länder. Hur många av medlemmarna som är aktiva eller som är betalmedlemmar är inte officiellt (givetvis mycket mindre än antalet registrerade), men det är helt klart bra aktivitet på sidan.

Badoo kostnadsfri registrering

När du blir gratis medlem på Badoo, kan du skapa ett konto på två sätt: Antingen använder du ditt Facebook, Google eller Msn-konto, eller så fyller du i ett formulär med fält för namn, e-postadress, födelsedata, stad och kön.

Oavsett vilket av alternativen du väljer, får du välja ett Badoo-användarnamn, så ditt Facebook-användarnamn kommer inte att synas på sidan. Eftersom Facebook är vanligast bland de tre, kommer vi utgå från att Facebook används, men proceduren är i princip likadan om du använder ett Google- eller Msn-konto.

Fördelen med att välja Facebook-alternativiet, är du inte behöver mata in användarnamn och lösenord vid varje inloggning. Är du redan inloggad på Facebook och klickar på en knapp på Badoos hemsida, så loggas du in automatiskt. Är du inte inloggad på Facebook visas Facebooks inlogningsruta i ett popup-fönster, och så fort du loggat in på Facebook loggas du också in på Badoo.

Att söka och hitta andra singlar på Badoo

Badoos webbsida har huvudsakligen två funktioner för att hitta andra medlemmar: folk i närheten och encounters. Folk i närheten motsvarar sökfunktionen på andra dejtingsidor, medans encounters – som beskrivs nedanför – fungerar helt annorlunda.

Sökfunktionen: Folk i närheten

Folk i närheten visar en bläddringsbar sida med bilder, användarnamn, onlinestatus och intressen på andra medlemmar i närheten. Det går att filtrera listan efter kriterier såsom: kilometerantal ifrån dig, ålder, intressen, onlinestatus, om de är nya medlemmar, om de vill dejta, om de vill chatta, om de vill träffa nya vänner. Det mer avancerade sökfiltret låter dig ställa in mer specifika sökkriterier såsom: kroppsliga egenskaper, barn och utbildningsnivå. Självklart kommer profiler som är placerade högt upp i listan att få fler besökare. För 100 Badoo-credits går det att få sin profil placerad i toppen på listan.

När du klickar på en bild kommer du till personens profilsida. Här finns fotoalbumet (kan innehålla videos), profiltexten och information om personens intressen, sexualitet, tobaks- och alkoholvanor.

På profilsidan kan du välja att lägga till användaren som en favorit, och här finns även olika alternativ för att kontakta eller visa intresse för personen. Beroende på hur framåt du vill vara kan du: markera att du vill träffas, starta upp en chat eller välja det lite mjukare alternativet, att skicka en gåva.

Profilsidan visar även hur många besökare profilen haft den aktuella dagen och månaden, och här visas även vilka utmärkelser personen fått. Badoos utmärkelser baseras på din aktivitet på sidan och på hur andra personer reagerat på din dejtingprofil. Här är några exempel på utmärkelser som går att få:

  • en av de mest aktiva personerna denna vecka
  • en av de mest aktiva på Encounters denna vecka
  • en av de mest kräsna personerna denna vecka
  • en av de hetaste personerna denna vecka
  • en av de mest gillade personerna denna vecka

Badoo Encouters

Badoo encounters är en funktion för att snabbt bläddra igenom dejtingprofiler som befinner sig i närheten, och fungerar så här. I mitten på sidan visas en bild, ålder och stad på en annan medlem. Ovanför bilden visas texten Vill du träffa henne? och tre knappar med texterna Ja, Kanske och Nej. När du valt ett av alternativen visas nästa bild/dejtingprofil.

Om du svarat ”ja” på en bild, och den personen också har svarat ”ja” på din bild, poppar det upp ett meddelande och personen visas som en matchning i sidomenyn.

När du bläddar bland dejtingprofiler eller använder encounters, kan du alltid se en bild på de andra medlemmarna, men för att se alla deras bilder måste du ha laddat upp minst tre bilder på dig själv.

Badoo design och gränssnitt

Något som utmärker Badoo, är att den är väldesignad och lätt att använda. Det är uppenbart att skaparna har lagt mycket fokus på att skapa en sida som användarna ska lära sig att tycka om snabbt. Den enkla, rena designen gör sidan både lättnavigerad och rolig att använda. Detta gör att användarna kan fokusera på det som är viktigt: att träffa andra personer.

Vi har inte testat Badoos mobilapp, så vi kan inte uttala oss om hur användarvänlig den är. Men det vore märkligt om Badoo-appen inte också höll hög klass.

Badoos mobilapp för iPhone & Android

Även om många av Badoos medlemmar använder webbsidan, är det kanske ännu fler som använder Badoos dejtingapp. Badoos freemiumapp finns tillgänglig för iPhone (Badoo för iPhone) och Android (Badoo för Android), och innehåller samma funktioner som webbsidan, men eftersom en smartphone hela tiden uppdaterar din position, blir det enklare att hitta folk i närheten.

Som redan nämts har vi inte testat Badoo-appen ännu, men vi skulle bli mycket förvånade om den inte håller hög kvalitet. Webbsidan visar att Badoo tagit användarupplevelsen på största allvar, och har man, som i Badoos fall, redan funktionerna färdiga, handlar apputveckling mest om att skapa en användarvänlig produkt.

Övriga funktioner

Utöver de funktioner som beskrivits ovan, har Badoo flera mindre funktioner. En funktion låter dig betygsätta och kommentera andra medlemmars bilder. Du kan också se vilka betyg dina egna bilder fått och vilka användare som satt betygen. Liksom på de flesta andra dejtingsajter går det att blockera användare så att de inte kan kontakta dig – skönt om du är tjej och bombarderas av meddelanden från personer som du inte är intresserad av.

Vill du bli betalmedlem på Badoo finns det två alternativ. Antingen uppgraderar du ditt konto så att du får ”Super Powers”, som gäller under en viss tidsperiod. Eller så handlar du Credits som är en slags valuta, som du kan använda på sajten. Givetvis går det att ha bägge samtidigt. Det går att betala med med kort, Paypal eller mobilen och själva betalningsprocessen fungerar smidigt.

Bli osynlig med ”Badoo Super Powers”

Badoo Super Powers är en avgiftsbelagd tilläggsfunktion som ger dig extra ”krafter” och fler inställningsmöjligheter. Du kan till exempel bli osynlig, så att andra inte kan se att du besökt deras profiler. Du kan även se vilka som lagt till dig som favorit, och vilka som är intresserade av din profil. Med Super Powers kan du också anpassa profilen, genom att välja bland flera profilteman.

Badoo Credits

Utöver Super Powers går det att köpa Credits. Badoos Credits fungerar som Badoos egna valuta och kan användas för att köpa till funktionalitet. Det mesta man kan köpa handlar om att göra den egna dejtingprofilen mer synlig. Till exempel kostar det 100 credits att få sin dejtingprofil placerad i toppen på sökresultaten. Samma pris gäller om man vill få sin bild visad oftare i Encounters. Det kostar också 100 credits att få sin bild placerad i en rullande bildlista som visas högst upp på alla sidor.

Badoo kortfakta
Sverigelansering:2006
Företag: Badoo Trading Limited, Cypern
Land:
Betalmodell:Freemium
Dejtingapp:
Matchmaking:
Fri registrering:
Webbplats: www.badoo.com

Badoo priser

För alltid
1000 kr
6 mån
600 kr
3 mån
400 kr
1 mån
150 kr
1 vecka
60 kr
2020-01-21

Priserna uppdateras kontinuerligt, men sidan kan ha gjort ändringar i funktioner & villkor.

Omdöme om Badoo
Badoo omdömen (14)
Från 2017
Bitte säger

En hel del som dejtar på Badoo söker efter korta tillfälliga förhållanden, och eftersom många tjejer har sexiga bilder blir det lättare att få kontakter om man också har det :(

13 september 2017
| Kommentera omdöme
Kommentar

Jo, Badoo är ganska utseendefixerat (många av de nya dejtingapparna är det).

17 september 2017
Gäst säger

Jag köpte 100 Credits men har aldrig förbrukat dem på någonting, nästa gång jag gick in var det helt tomt - var har dessa tagit vägen?

28 juli 2017
| Kommentera omdöme
Kommentar

Badoo är en gigantisk sida och hade nog varit ett minne blott om användarnas "credits" bara trollades bort. Tycker det låter som att du inte har haft koll på vad du har gjort/klickat på när du varit inloggad. Om du vill gå vidare och se vart dina credits har tagit vägen rekommonderar vi dig att kontakta Badoo direkt, (denna sida är inte Badoo).

Gäst säger

Badoo passar inte ifall du verkligen vill träffa någon på riktigt, men om du vill ha fysisk kontakt är denna sajt perfekt.

15 juli 2017
| Kommentera omdöme
Kajsa kommenterar

Håller med, har varit på en del dejter med folk som jag träffat på sidan, men kärleken har jag inte funnit.

10 augusti 2017
Från 2016
Gäst säger

Badoo är även en bra sida för att träffa nya männsikor, inte bara dejter.

10 juni 2016
| Kommentera omdöme
Från 2015
Gäst säger

Måste man va betalande medlem för att nån ska besöka eller läsa det man skriver? Första dygnet hade jag väl c:a 20 besök och alla jag skrev till läste och ibland svarade på det jag skrev... därefter blev det stendött... inga besök och ingen som läste... kom bara upp att man skulle "highlighta" för att meddelandet skulle bli sett.... om det är så att man måste betala kan dom väl tala om det.

20 oktober 2015
| Kommentera omdöme
Gäst säger

Rena sexdating sidan. 90% bara ute efter "lösa förbindelser". Annars bra gjord!

12 augusti 2015
| Kommentera omdöme
Gäst säger

Jag tycker deras betalsystem är sjukt. För att läsa och skriva meddelanden krävs ett medlemskap för 100kr i månaden, sen för att skicka få din bil visad krävs yttligare en betalning så om du vill få din bild visas 15.99kr vill du skicka en bild eller uppmärksamhet till en tjej 15.99kr.. så det slutar med du skickar in mycket pengar för att få något från sidan.

10 juli 2015
| Kommentera omdöme
Gäst säger

Oseriösa människor som bara vill synas. Många vill bara chatta och aldrig träffas. T.ex. unga snygga 20-åriga tjejer borde inte ha svårt att hitta någon. De flesta vill inte ens chatta. Sedan är det en begränsning hur många chattar man får starta gratis sedan kostar det pengar. De flesta vägrar också ge ut sitt telefonnummer eller epostadress.

01 april 2015
| Kommentera omdöme
Gäst säger

Oseriösa killar som bara letar efter sex.

14 februari 2015
| Kommentera omdöme
Från 2014
Gäst säger

Torr sida, inga pratglada, mycket falska användare som inte bor i landet.

03 december 2014
| Kommentera omdöme
Gäst säger

Hann vara medlem i sju minuter innan första sexförslaget kom, sen rullade det på med tjat om nakenbilder och liknande, och jag är inte ens någon "snygging". Nej, definitivt ingen seriös dejtingsida! Ska testa Match.com istället.

13 november 2014
| Kommentera omdöme
Kommentar

Badoo.com lägger mycket fokus på användarnas profilbilder och är mer inriktad på snabba träffar, och att du som kvinna fick sexförslag är inte jätteförvånande. För att komma i kontakt med singlar som är mer inriktade på seriösa förhållanden rekommenderas Match.com, eDarling, Mötesplatsen, eller kanske Matchaffinity och Elitsinglar.

Gäst säger

Intressant tråd, själv medlem där sedan en vecka ungefär. Är 35 och ser hyfsat bra ut enligt mig själv och såklart andra som gillar mitt utseende ;) Det intressanta jag upptäckt dock är det där med fotobetygen som verkar skilja sig enormt från killar till tjejer. Gjorde en genomgång på bara killar (går ju att hoppa över utan att ge betyg), och märkte att väldigt många hade mellan 1 till typ 3 i snitt på sina bilder, sen fanns det såklart utstickare med upp till 6 i betyg. Personer som ser bra ut, bra vinklar, bra skärpa och ser glada ut. När jag gjorde samma snurra med tjejer så visade det sig att det var typ tvärtom - tjejerna hade oftast 7, 8 och 9 i betyg, ja då och då även 10! i snitt på fotot. Det fanns undantag bland dem som fått ner mot 4 och 5 i betyg, men de inte så frekvent. "Vad tycker du om det här fotot?" - Det är frågan, frågan är inte, "Tycker du den här personen är attraktiv?" Så av att bedöma vore det väl vara rimligt att göra bedömningen utefter kvalitén på bilden? Och är vi killar mer "snälla" när det gäller betygen? Och ligga(!), nä inte ute efter det på sidan, men många tror det och kan såklart förstå det om många får den responsen av många grabbar. Känns spontant som en oseriös sida. Men glad ändå :)

18 augusti 2014
| Kommentera omdöme
Gäst säger

Denna dejtingsida går endast ut på att du ska vara snygg och populär, du ska betygsätta andras foto och få dina egna betygsatta, det gäller även betygsätta det egna könets bilder, vilket känns jättekonstigt. Håller med föregående talare, att tjejer har 1000 besök men en själv bara några stycken. Denna sida påminner mest om en modelltävling, snyggast vinner, fast vad vinner man?

15 augusti 2014
| Kommentera omdöme
Kommentar

När man betygsätter bilder på Badoo går det att ställa in vilka bilder man vill betygsätta, precis under bilderna kan man välja "Endast killar" eller "Endast tjejer".

Gäst säger

Alla tjejer har minst 1000 profilbesökare i veckan och får man väl något enstaka svara så är det garanterat det enda. Plus att endel av tjejerna fiskar efter annat för att tjäna pengar vilket man ser när man kollar på listan över profilbesökare där alltid 50% är borttagna konton.

25 juni 2014
| Kommentera omdöme
Badoo frågor (12)
Reinhold frågar

Kan någon annan lägga ut en profil mot min vilja på badoo, med bilder?

17 juni 2019
| Svara på fråga
Svar

Hej, intressant fråga.

Om någon har dina bilder och bilderna inte har funnits på sajten tidigare, kan personen i princip lägga upp en dejtingprofil med bilderna.

Men, om bilderna finns eller har funnits på sajten tidigare, borde dejtingsajten känna av att bilderna redan finns eller har funnits i deras system och neka bilderna. Det beror nog på vilken sajt det är och hur deras bildigenkänningsalgoritmer fungerar. Hur det är på just Badoo kan vi inte svara på.

Många dejtingsajter, däribland Badoo, har profil-verifieringsfunktioner som gör att medlemmar kan verifiera profilen, men det förhindrar ju dessvärre inte att något sådant kan hända.

Men, man får verkligen hoppas på att det inte finns personer som skapar profiler med andras bilder.

Karin frågar

Om man har FB och Badoo på mobilen så loggar man ju aldrig ur apparna - står man ständigt som Online på Badoo då? Har reagerat på att det nästan alltid är vissa människor Online när man än loggar in - de måste ju göra något annat än att vara inne där!? Känns inte som att det bara är en ren tillfällighet.

10 oktober 2017
| Svara på fråga
Dan svarar

För att inte visas som online på Badoo får du logga ut ur Badoo-appen. Om man har loggat in genom sin Facebook, kommer man fortfarande att vara inloggad på Facebook efter att man loggat ut på Badoo.

28 oktober 2017
Gäst frågar

Kan jag gå in online utan att logga in mej och kolla killar ändå dom som är online?

16 januari 2017
| Svara på fråga
Svar

Nej, får att kunna logga in och se andra dejtingprofiler som är online måste du först skapa ett konto.

16 januari 2017
Gäst frågar

Kan man titta på någons profil utan att det syns? Är ny och okunnig och försiktig.

21 november 2016
| Svara på fråga
Svar

Tyvärr inte, för att surfa runt bland profiler på Badoo utan att lämna några spår behövs Badoo SuperPowers.

Mer om SuperPowers från Badoos webbsida: Super Powers är en prenumerationstjänst. Du kan köpa Super Powers för 1, 3, 6 eller 12 månader genom att använda en av många betalningsmetoder. Om du vill testa dem innan du köper, kan du köpa en kortare prenumeration via SMS. Dina Super Powers förnyas automatiskt till dess att du väljer att avsluta prenumerationen.

21 november 2016
Gäst frågar

Kan man automatiskt stå som grön på Badoo när man i själva verket egentligen bara är inne på sin Facebook?

02 november 2016
| Svara på fråga
Svar

Nej, även om du loggar in på Facebook måste du även logga in på Badoo för att kunna visas som grön eller online.

Gäst frågar

Kan jag se om någon loggar in på mitt konto, från t.ex. en annan mobil?

27 september 2016
| Svara på fråga
Gäst frågar

Vad betyder "hemlig kommentar" och vem kan skriva det och vem kontrollerar att det är sant det som skrivs?

18 september 2016
| Svara på fråga
Svar

På Badoo kan tjejer anonymt skriva hemliga kommentarer om killar de kommunicerat med. När tjejer tittar på profiler kan de också läsa hemliga kommentarer som andra tjejer skrivit. Sanningshalten i det som skrivs är nog svårt för Badoo att kontrollera, så de bör tas med en nypa salt.

Gäst frågar

Varför kan jag inte se vilka som gillar mej, fast jag betalt för det.

11 augusti 2016
| Svara på fråga
Svar

Badoo har två olika så kallade premiumjänster: "Badoo Superpowers" och "Badoo Credits".

För att se vilka som gillat dig är det "Badoo Superpowers" du ska ha, vilket går att teckna för 1, 3, 6 eller 12 månader. Antagligen har du istället köpt "Badoo credits", vilket används för att ge din profil mer uppmärksamhet.

Gäst frågar

Just nu verkar appen ha något fel. Kan inte logga in... Tydligen många som har problem.

08 juli 2016
| Svara på fråga
Svar

De hade tydligen tekniska problem, nu fungerar det igen.

Gäst frågar

Syns man som aktiv på FB varje gång man går in på Badoo via FB inlogg? Bra att veta.

04 juli 2016
| Svara på fråga
Svar

Ja, väljer man Facebook-inoggning på Badoo loggas man även på Facebook. Har man loggat in med Facebook och loggar ut från Badoo kommer man fortfarande vara inloggad på Facebook, tills att man loggar ut även där.

Gäst frågar

Hur tar jag bort min profil på Badoo, bara en fråga! Tack

19 maj 2016
| Svara på fråga
Svar

Text från Badoos hemsida...

https://badoo.com/en/help/

If you really want to delete your Badoo profile, just log into your account and go to your 'Settings'. Scroll down to the bottom of the page where it says 'Delete account' and follow the instructions given. If you’re having trouble logging in to your account, you can restore your password on this page.

Nils frågar

Hur fungerar betalmedlemskapen på Badoo?

26 april 2016
| Svara på fråga
Svar

Badoo har två olika typer av betalmedlemskap/extratjänster.

  1. Badoo Superpowers. Se vilka som lagt till dig som favorit, se vilka som vill träffa dig, besöka profiler anonymt. Priserna som visas på denna är priserna för Superpowers.

  2. Badoo Credits. Badoos Credits används till att ge den egna profilen får mer exponering. Genom att avsätta ett visst antal Credits går det t.ex. att toppa "Folk i närheten-listan", bli visad oftare i svepfunktionen "Encounters", och promota profilen – så att det egna profilfotot visas i ett bildspel högst upp på sidan, under ett visst antal minuter.