Att välja ett bra dejtingprofilnamn för nätdejting

Många väljer nätdejtingnamn på måfå. Här presenteras ett sätt att komma på ett mer innehållsrikt namn som säger något om dig själv.

Många väljer nätdejtingnamn på måfå utan att lägga ner någon tanke bakom. Men eftersom användarnamnet visas i sökresultatet när andra användare söker efter medlemmar, är det din första chans att säga något om din personlighet och dina intressen.

Lite längre ner i den här artikeln beskrivs två sätt för att komma på ett namn till dejtingprofilen – men först några saker att undvika.

Intetsägande namn - Undvik namn som ”ÖgonFörDig” eller ”LåtOssBliEn”. Sådana namn är pretentiösa och överanvända, men framförallt säger de ingenting om personen bakom profilen. Om du försöker föreställa dig vilka intressen och personlighetsdrag en person bakom ett sådant namn har, märker du att det blir svårt.

Vilseledande namn - ”Love2SkyDive” kommer säkert ge en och annan besökare till dejtingprofilen, men frågan är om du kan leva upp till förväntningarna som ett sådant namn kan ge. Bli inte förvånad om din dejt vill göra något våghalsigt på första dejten.

Ditt riktiga namn - Använd inte ditt fullständiga namn (för- och efternamn). Ur ett säkerhetsperspektiv är det viktigt att vara anonym tills att du känner dig trygg med en person.

Namn som kan misstolkas - Ett namn som ”FanatiskSamlare” leder tankarna till en typ av karaktär som man inte vill träffa. Om du samlar på frimärken, välj istället ”Frimärkssamlaren”.

Sexuella anspelningar - Såvida du inte söker en sexpartner. Ett användarnamn med sexuella anspelningar kommer sannolikt inte att attrahera personer som söker någonting seriöst.

Två sätt att skapa ett dejting namn

Nu när du vet du vad du bör undvika, är det dags att titta på hur du kan skapa ett nätdejtingnamn. Ett nätdejtingnamn bör:

  • Säga något om din personlighet eller dina intressen
  • Ligga bra i munnen

Ett sätt att komma på ett namn med dessa attribut, är att kombinera två eller tre ord som skildrar din personlighet, dina passioner eller dina intressen.

Här är två exempel på hur detta kan gå till:

Metod 1

  1. Börja med att skriva ner en rubrik för var och en av följande kategorier: personlighet, intressen och passioner.
  2. För varje kategori, kom på 5–10 ord som beskriver dig själv. Skriv ner orden under respektive rubrik.
  3. Prova nu att skapa ett användarnamn genom att para ihop 2–3 ord – ett från varje kategori.

Om vi tänker oss en person som har ordet ”ödmjuk” under personlighetskategorin, och ”matlagning” under intressekategorin, skulle detta kunna leda till ”ÖdmjukKock”.

Med denna teknik, kan flera användarnamn genereras utifrån samma lista med ord, vilket är praktiskt om du ska bli medlem på mer än en dejtinsida.

Metod 2

Skapa namnet genom att utgå från någon känd person eller karaktär från böcker, film, historia etc. Ett exempel skulle kunna vara ”GillarNewton”. Okej, du är troligtvis ingen Newton, men du förstår nog poängen. Ett profilnamn som detta visar att du uppskattar naturvetenskap.

Exempel på användarnamn

Här nedan är några exempel på användarnamn. Lägg märke till att samtliga namn anknyter till personens personlighet eller intressen. Namnen är inte tagna från någon dejtingsajt, så du kan använda något av dem, om du känner att det stämmer in på dig.

FårDigAttSkratta: En rolig person med humoristisk personlighet.

VildmarksKillen: En person som gillar fjäll- och vildmarksliv.

BlåögdBiff: Någon med blå ögon som sysslar med stryrketräning.

MatOchResor: En matintresserad person som gillar att resa.

DjupKonversation: En icke ytlig person med smak för djupa samtalsämnen.

Lämna kommentar
Mer på Dejtingsida.se
Jämför priser, läs artiklar och diskutera
Tips för säker nätdejting
Liksom vid vanlig dejting gäller sunt förnuft för att nätdejta säkert,...
7 fördelar med nätdejting
Det finns givetvis både fördelar och nackdelar med nätdejting. Enkelt,...
Dejta på nätet – steg för steg
Det är inga konstigheter att dejta på nätet, men många som aldrig besökt...