Elitsinglar recension

Elitsinglar

Elitsinglar i korthet

  • Personlighetstest, matchmaking och partnerförslag
  • Dyra betalmedlemskap, men har ofta kampanjer och erbjudanden
  • Som alltid: Kostnadsfri registrering
Automatisk förnyelse

Introduktion

Elitsinglar.se, som kommer ifrån Tyskland, lanserades i Sverige och i en rad andra europeiska länder 2013. Låt oss börja med att titta på vad Elitsinglar säger om sig själva. Sidan marknadsförs som en matchmakingsida för välutbildade, ambitiösa personer över 30 år som nätdejtar för att träffa den rätta. Sett till TV-reklamerna är det även tydligt att de lägger stor vikt vid att framställa sig som en säker dejtingsajt för mer bemedlade singlar.

Liksom övriga matchmakingsajter har Elitsinglar ett personlighetstest. Testet, som består av nästan 300 frågor, bygger på en personlighetsmodell som kallas för Big-Five-teorin. Teorin utgår från fem personlighetsdimensioner, nämligen: öppenhet för nya erfarenheter, insikt, extraversion, behag och neuroticism.

Kostnadsfri registrering

Det första man får göra när man registrerar sig på Elitsinglar är personlighetstestet, vilket tar ungefär 20–30 minuter (om man tänker igenom sina svar och svarar seriöst). Under detta steg behöver man inte skriva något om sig själv, eftersom man inte skapar sin dejtingprofil ännu. Eftersom matchningarna bygger på de svar man givit är det rekommenderat att ta sig tid att tänka igenom sina svar.

När personlighetstestet är klart är det dags att skapa dejtingprofilen. Det finns dejtingsajter där man skapar en profil relativt enkelt, och det finns sajter där det krävs mer ansträngning. Elitsinglar tillhör definitivt den senare gruppen. Det finns mycket som man behöver fylla i själv.

Det finns i princip inga kryssrutor där det går att välja färdigifyllda alternativ. Fallgropen med detta är att vissa tenderar att hoppa över skrivdelen eller bara snabbt klottra något i rutorna för att komma vidare. Detta kan resultera i intetsägande profiler, som inte säger mycket om personligheterna bakom – trots att avsikten var helt annorlunda.

När testet är klart och profilen ifylld, matchas man med andra medlemmar utifrån karaktärsdrag, geografisk plats och personliga preferenser.

En kostnadsfri registrering på Elitsinglar innebär alltså att det går att:

  • Göra personlighetstestet
  • Skapa en dejtingprofil
  • Läsa en personlighetsanalys som baseras på svaren i personlighetstestet
  • Se andra matchande medlemmar (dock utan bilder)

Betalmedlemskap

Elitsinglars betalmedlemskap kallas för Premiummedlemskap. Premium-medlemskapet har de funktioner som andra liknande dejtingsajter har, det går att läsa och skriva meddelanden, skicka leenden, skicka frågeformulär, se vilka som har besökt profilen och se de andra medlemmarnas bilder.

En annan funktion gör det möjligt att verifiera profilen. Är profilen verifierad visas en ikon vid sidan om användarnamnet som talar om för de andra medlemmarna att man är en verifierad medlem, så att de kan vara säkra på att man är den man utger sig för att vara. För att bli verifierad medlem skickar man in en kopia på Id-kort eller pass till kundtjänsten.

Säga upp ett betalmedlemskap

Ett betalmedlemskap på Elitsinglar behöver sägas upp senast sju dagar innan det löper ut, annars förnyas det automatiskt – med samma period igen. Uppsägningen kan göras på två olika sätt, enklast är att göra det på den personliga sidan (när man är inloggad), men det går också att mejla till kundtjänsten.

Elitsinglar priser

Det första som slår en när det gäller betalmedlemskapen på Elitsinglar är att priserna på de korta medlemskapen är rejält tilltagna. Väljer man ett Premium-medlemskap på 3-månader är priset 699 kr per månad. Månadspriset blir mycket lägre vid de längre medlemskapen (299 kr/mån vid 12-månaders medlemskap och 159 kr/mån vid 24-månaders medlemskap). När det gäller Elitsinglar såväl som andra dejtingsajter vill många teckna ett abonnemang för en kortare period för att testa sidans funktioner och för att se vilka andra medlemmar som finns.

Elitsinglar kortfakta
Sverigelansering:2013
Företag:Spark Networks GmbH, Tyskland
Land:
Betalmodell:Premium
Dejtingapp:
Matchmaking:
Fri registrering:
Observera:
Automatisk förnyelse
Webbplats: www.elitsinglar.se

Elitsinglar priser

24 mån
159 kr/mån
12 mån
299 kr/mån
6 mån
499 kr/mån
3 mån
699 kr/mån
2020-12-01

Priserna uppdateras kontinuerligt, men sidan kan ha gjort ändringar i funktioner & villkor.

Omdöme om Elitsinglar
Elitsinglar omdömen (11)
Från 2020
Sture säger

Riktigt dåligt att jag inte kan teckna medlemsskap för en månad till reducerat pris för att se om sidan passar för mig!

27 juni 2020
| Kommentera omdöme
Kommentar

Många tycker likadant ...

07 november 2020
Från 2018
Gunnie säger

Lite tråkigt att de matchar en med folk ute i landet fast man har skrivit in högst 5 mil som avstånd.

22 mars 2018
| Kommentera omdöme
Kommentar

Kan det vara så att du bor i en liten stad med inte så många invånare? Hur många matcher man får beror ju på hur många andra medlemmar det finns i samma stad/i närheten. Elitsinglar borde vara mest attraktiv för singlar i storstadsregionerna dels för fler invånare, dels för fler karriärister och högre inkomstnivåer i dessa regioner.

06 juni 2018
Erika säger

Håller med! Du kan inte se om du skickar ett meddelande eller leende till en icke medlem eller medlem. Icke medlem kan inte svara eller medela att denne inte är medlem, så du vet inte om personen vill eller inte kan svara. Får mail att en person har skickat ett meddelande eller leende men personen finns inte med i din lista. Det är väldigt störande, för de dyra pengarna förväntar man sig en betydligt bättre dejtingsida!

10 januari 2018
| Kommentera omdöme
Från 2017
Gäst säger

En dejtingsajt som är dyr, som utlovar 20 dejtinförslag ofta. Det går ibland veckor innan man får nya förslag. Ibland tre- fyra stycken. Kan inte söka själv. Slickar förslag från hela Sverige trots man registrerat avstånd. Absolut ingen skillnad på denna sajt eller någon annan. Bara dyr, lever absolut inte upp till att det skulle vara "elit".

15 juni 2017
| Kommentera omdöme
Från 2016
Gäst säger

Elitsinglar är dyr, jag rekommenderar därför inte sajten. Du hinner knappt påbörja din första månad innan du ska ha avsagt vidare medlemsskap! Om du inte avsäger dig detta så förnyas ditt medlemsskap i 3 månader för hela 2000 kr. Dessutom tycker jag flera andra sidor är både billigare och roligare!

13 oktober 2016
| Kommentera omdöme
Kommentar

Om en prenumeration på Elitsinglar inte har sagts upp senast sju dagar innan den löper ut förnyas den med samma period igen och till ordinariepris (står i sidans villkor). Samma princip gäller på nästan alla mer traditionella betaldejtingsajter (även om antalet dagar innan utlöpsdatum varierar). Ett undantag är Match där en prenumeration som inte har sagts upp alltid förnyas med endast 1 månad åt gången (vilket många uppskattar).

Om din prenumeration förnyades med tre månader hade du ursprungligen tecknat en tre-månaders prenumeration och kunde därmed använda prenumerationen i tre månader, oavsett när du sade upp den. Allt detta står i villkoren som man läser i samband med att man blir betalmedlem.

Det som skiljer Elitsinglar från många andra dejtingsajter är att man ofta har kraftiga rabatter för nya medlemmar, vilket gör att förnyelsepriset relativt sett kan bli högt (om man inte sagt upp prenumerationen) jämfört mot vad man betalade för den första perioden.

Här på Dejtingsida.se står det "Observera automatisk förnyelse" vid Elitsinglar och eDarling för att göra besökarna uppmärksamma på just detta.

Gäst säger

Att Elitsinglar var dyr visste jag redan om från början. En skit tråkig dejtingsajt, slö som sjutton, man får 20 lyckoträff varje dag , är man missnöjd med dessa får man vänta en dag tills man får 20 nya. Man kan helt enkelt söka partner själv utan du blir erbjuden några akademiker, bonde eller folk som har precis flyttat till Sverige och vilka " söker " en som kan undervisa dom i svenska…. betalat för 3 månader drygt 800 kr men ångrar ingenting. Jag har testat och jag vet nu att det är en dålig sajt. Vill man träffa någon skall man se till att göra det gratis och inte fan betala hur mycket som helst för att vänta på en dator som söker åt mig en partner.

08 januari 2016
| Kommentera omdöme
Från 2015
Gäst säger

Krångligt och dyrt. Får inte alls några "förslag" i den omfattning de utlovar. De går ut hårt med reklam, men tykcer inte alls det är skillnad på personer jämfört med andra sidor.

19 september 2015
| Kommentera omdöme
Gäst säger

Kan bara hålla med föregående tyckare! Dyrt, trögt, förstår inte vad det är som är Elit? Jättesvårt att få kontakt med någon. Dyker det någon gång upp en som är intressant så är han borta nästa dag. Var det bara en fejkad profil? Den kontakt som sker består främst av färdiga fraser. Har varit medlem en månad, tvivlar starkt på att det går att träffa någon genom denna sida.

11 september 2015
| Kommentera omdöme
Gäst säger

Dåligt att man inte kan prova på sajten för att bedöma kvaliteten på matchningarna. Inte mycket man kan göra alls utan att betala. Att betala 500 kr för en provmånad tycker jag är lite väl magstarkt.

05 september 2015
| Kommentera omdöme
Kommentar

Ett standard premiummedlemskap kostar 999 kr för en månad (2015-09-06). Ett premiumPLUS-medlemskap kostar något mer. Japp det är dyrt.

Som det står i texten om Elitsinglar innebär en kostnadsfri registrering att det går att:

*Skapa en dejtingprofil *Göra personlighetstestet *Se en lista över partnerförslag (dock utan bild.)

Gäst säger

Varit med på Elitsinglar ett par dagar: väldigt dåligt med fart, första dagen fick jag 20 partnerförslag, andra dagen 15 och tredje dagen 3 st parterförslag, tog männen slut sen? Förstår inte namnet Elit, jag kan ju inte direkt tycka att lagerarbetare och busschaufförer tillhör eliten, jag har inte betalat 1500 kr för att möta en lagerarbetare!

13 maj 2015
| Kommentera omdöme
Gäst säger

Dåliga funktioner och hopplöst att hålla reda på kommunikationen. Man får onödiga meddelanden som t.ex. att någon lagt upp en bild eller kommenterat en text. Och dyrt.

20 januari 2015
| Kommentera omdöme
Elitsinglar frågor (1)
Gäst frågar

Det är för kostsamt om jag bara vill prova. Alla akademiker är ej rika på pengar, och alla har ej uppnått sina mål än, om god ekonomi. Får jag prova gratis 1 vecka, eller 1dag?

14 november 2014
| Svara på fråga
Svar

Sett till ordinariepriserna är Elitsinglar och eDarling är de två dyraste dejtingsajterna som finns med här. Men de är också de sajter som har störst rabatter när de har erbjudanden, vilket är ganska ofta.

Dejtingsida.se visar information om dejtingsajter och hjälper singlar att jämföra, men kan inte förmedla speciella prova på erbjudanden.