Parship recension

Parship

Parship i korthet

 • Matchmakingsajt med partnerförslag
 • Som alltid: Kostnadsfri registrering

Om Parship

Parship.se tillhör gruppen seriösa dejtingsidor som fokuserar mycket på personlighet och matchmaking. Parship startades i Tyskland 2001 och har funnits i Sverige sedan 2006. Idén är att singlarna på sajten ska finna kärlek utifrån gemensamma värderingar och inre egenskaper. Majoriteten av medlemmarna på Parship är mellan 30 och 55 år och högutbildade.

Parship - Gratis registrering

Alla nya medlemmar som registrerar sig på Parship.se får börja med att göra ett personlighetstest som kallas för Parship-testet. Testet tar mellan 20-30 minuter att göra och består av 80 frågor som berör: reaktioner och åsikter, bildpar, beteende och intressen.

Parship-testet har konstuerats av psykologer och relationsexperter och används för att analysera de delar av din personlighet som anses vara viktiga för relationer och förhållanden. När Parship-testet är avslutat visas en lista på andra medlemmar (partnerförslag) vars personligheter ska passa din egen.

En gratis registrering på Parship.se innebär följande:

 • Det går att skapa en personlig dejtingprofil.
 • Göra Parship-testet och se resultatet.
 • Söka på andra medlemmar.
 • Se en lista med partnerförslag

Parship - Betalande medlem

Av de dejtingsajter vi skriver om är Parship.se en av de dyraste att vara betalmedlem på. Den som tecknar ett betalmedlemskap på Parship har bl.a. tillgång till följande funktioner:

 • Går att kontakta andra medlemmar obegränsat.
 • Det går att skicka och ta emot meddelanden via Parships interna mailsystem.
 • Det går att byta foton med andra medlemmar.
 • Det går att använda fler sökkriterier för att söka på andra singlar, b.la. inkomst och utbildning.
 • Får en utförlig personlighetsanalys i PFD-format som skickas till sin e-postadress.

Bildförfrågan

Till skillnad från på många andra dejtingsidor, visas inte medlemmarnas profilbilder öppet på Parship. I ett första skede är alla foton anonyma och medlemmarna bestämmer själva vilka andra personer som ska kunna se bilderna. Skälet till detta är att Parship vill att fokus ska ligga på personlighet och inre värderingar istället för på utseende.

Parship kortfakta
Sverigelansering:2001
Land:
Betalmodell:Premium
Dejtingapp:
Matchmaking:
Fri registrering:
Webbplats: www.parship.se

Parship priser

12 mån
299 kr/mån
6 mån
399 kr/mån
3 mån
599 kr/mån
2015-03-15

Priserna uppdateras kontinuerligt, men sidan kan ha gjort ändringar i funktioner & villkor.

Omdöme om Parship
Parship omdömen (1)
Från 2014
Gäst säger

Jävla villkor då uppsägningen måste ske 8 (!) veckor före utgång av 6-mån preskription, annars förlängs automatiskt. Ingen möjlighet att förfina urvalet (t.ex. filtrera bort folk med max gymnasieutbildning eller viss inkomst mm), söka efter sökord (typ, tennis eller yoga) eller bladdra i profiler, utan man utgår från dem som Parship tyckte passar bäst.

05 oktober 2014
| Kommentera omdöme
Kommentar

Att behöva säga upp ett betalmedlemskap 8 veckor innan det går ut låter orimligt. På Parship.se står det att: "Uppsägningen av Premiummedlemskapet kan göras fram till sju dagar innan den avtalstid som kunden valt går ut. Du kan säga upp förlängningen direkt på sidan eller skriftligen per brev, fax eller e-post."

Följ dessa enkla steg för att avsluta din prenumeration: - Logga in på din PARSHIP-profil. - Klicka på "Min profil", ”Information och inställningar” och sedan på den lilla röda pennan under rubriken Medlemskap. Därefter klickar du på Ändra och följer instruktionerna. - Efter en lyckad uppsägning kommer en e-postbekräftelse att skickas till dig.

Parship frågor (0)

Det finns ännu inga frågor, men du kan bli först med att skapa en.