eDarling recension

eDarling

eDarling i korthet

  • Personlighetstest (tar ca 20–30 minuter att göra) vid registrering
  • Dyra betalmedlemskap, men har ofta kampanjer och erbjudanden
  • Som alltid: Kostnadsfri registrering
Automatisk förnyelse

Introduktion

eDarling, som kom till Sverige i maj 2010, har genom mycket reklam och marknadsföring blivit ett välkänt namn bland svenska nätdejtingtjänster och är en matchmakingsida som vänder sig till seriösa singlar som vill träffa någon för ett seriöst förhållande eller kanske till och med ett äktenskap. På startsidan går det att läsa följande:

”eDarling riktar sig uteslutande till singlar som önskar sig ett fungerande och långvarigt förhållande och som hellre finner än söker”.

För att medlemmarna ska komma i kontakt med likasinnade personer använder eDarling något de kallar för ”IdealPartner-metoden”. Metoden ska ha tagits fram tillsammans med psykologer inom relationspsykologi och tar sig uttryck i ett nästan 300 frågor långt personlighetstest. Utifrån hur man har svarat på testet visas en lista över andra medlemmar som sajtens matchningsalgoritm tror ska passa en själv, och det finns inte någon traditionell sökfunktion som på de flesta andra dejtingsidor.

eDarling kostnadsfri registrering

När man registrerar sig på eDarling får man börja med att göra personlighetstestet, vilket tar cirka 20 till 30 minuter beroende på hur noggrant man svarar. Frågorna i testet berör områden såsom: personlighet, karaktärsdrag, inställning till förhållanden och syn på kärlek.

På de flesta frågor svarar man genom att välja mellan färdigifyllda svar, men det finns också frågor som kräver att man själv skriver lite text. Det går att avbryta testet när som helst, utan att informationen som fyllts i går förlorad. Istället återupptas testet, där det avbröts, vid nästa inloggning.

Efter testet visas en lista med partnerförslag, dock utan bild. Det går att klicka på varje förslag och läsa dejtingprofilen, men även här visas inga bilder. För att kunna se bilder på de andra medlemmarna behöver man vara betalmedlem.

eDarling Premium-medlemskap

Väljer man att bli betalande medlem på eDarling kan man skaffa ett Premium-medlemskap. Här följer några funktioner som ingår:

  • Skicka och ta emot leenden
  • Skicka och ta emot meddelanden
  • Se bilder på de andra medlemmarna
  • Se vilka andra medlemmar som har besökt den egna dejtingprofilen
  • Det går att verifiera profilen och bli en ”verifierad medlem”
  • Se när skickade meddelanden blivit lästa
  • Lyckträff - en funktion som kan ge upp till 20 extra partnerförslag per dag

Säga upp ett abonnemang

Ett betalmedlemskap måste sägas upp senast 7 dagar innan den aktuella medlemskapsperioden löper ut, annars förnyas det automatiskt – med samma period igen, och till ordinariepris; det går att säga upp ett betalmedlemskap inne på profilsidan.

eDarling kostnad och priser

Liksom på andra dejtingsajter är kostnaden per månad avhängig av hur långt betalmedlemskap man tecknar. Priserna visas vid toppen på den här sidan.

Det går inte att missa att eDarling är en dyr dejtingsida, men det verkar som att de ofta har kampanjer och erbjudanden som ger bra rabatt mot ordinariepris. De här rabatterna verkar erbjudas först när man varit gratismedlem ett tag.

eDarling kortfakta
Sverigelansering:2010
Företag:Spark Networks GmbH, Tyskland
Land:
Betalmodell:Premium
Dejtingapp:
Matchmaking:
Fri registrering:
Observera:
Automatisk förnyelse
Webbplats: www.edarling.se

eDarling priser

12 mån
299 kr/mån
6 mån
449 kr/mån
3 mån
599 kr/mån
2020-12-01

Priserna uppdateras kontinuerligt, men sidan kan ha gjort ändringar i funktioner & villkor.

Omdöme om eDarling
eDarling omdömen (6)
Från 2019
Renis säger

Varför finns det inte 1-månads betalning. Tänk om jag skulle hitta min drömkille efter ett par veckor ... Ska jag ändå betala för resten av månaderna?

02 april 2019
| Kommentera omdöme
Kommentar

Om man skaffar en prenumeration på eDarling och skulle träffa någon efter ett par veckor måste man betala för hela tiden man tecknat. Och för att prenumerationen inte ska förnyas automatiskt när den löper ut, måste man stänga av prenumerationens automatiska förnyelse dvs. avsluta prenumerationen senast 7 dagar innan den löper ut.

Det finns andra dejtingsidor som har 1-månads betalmedlemskap.

Från 2015
Gäst säger

Känner att jag bara måste får säga att jag tycker det är alldeles för dyrt för att kunna dejta. Nog för att jag kan tänka mig att vara en betalande medlem, men inte till vilket pris som helst. Jag tycker att en dejtingsajt som denna som tar så mycket betalt borde ha tillgång till en provmånad till en bra mycket lägre kostnad så man får chansen att känna sig för vad man tycker om sajten o dess funktioner.

30 augusti 2015
| Kommentera omdöme
Kommentar

Vissa betalsidor har ibland kampanjer där man kan bli betalmedlem på prov i tre dagar (utan avgift) och använda alla funktioner som finns tillgängliga för betalmedlemmar. Dock är det bara registrerade gratismedlemmar som får ta del av sådana erbjudanden.

Men, som du påpekar: En provmånad till ett lågt pris, eller en 3-dagars gratis testperiod hade nog uppskattats av många.

Gäst säger

Riktigt besviken på eDarling. Jag var med på Elitsinglar i 6 månader och tog sedan 3 månaders paus. Ville testa en ny sajt och gick med i Edarling eftersom jag kände att det var en bredare grupp. Men så besviken - 25% (minst) av alla partnerförslag jag får är samma killar jag fick på Elitsinglar. Jag vet att de är ägda av samma företag men ändå. Riktigt trist (och det är ju dessutom inte billigt att vara med så inte kul att betatal för att se samma profil igen. Skrev ett brev för att klaga men fick ett urdåligt svar tillbaka att jag skulle ändra mina sökkriterium! (Måste jag nu välja rökare kortare än mej för att få nya förslag?! - Så dåligt!) Dessutom, precis som på Elitsinglar, har majoriteten inga bilder, inte ens en profilbild.

17 augusti 2015
| Kommentera omdöme
Gäst säger

Mina synpunkter på eDarling.

Fördelar med sidan:
Enkel sida
Man kan ladda upp många bilder
Man kan skriva mycket information om sig

Nackdelar med sidan:
Saknar sökfunktion
Partnerförslagen. Saknar information, många saknar bilder

Betalade för 3 månader och det fick räcka.

05 mars 2015
| Kommentera omdöme
Från 2014
Gäst säger

Om jag går med och tar ett 6-månaders abonnemang, som nu kostar 169kr per månad. Om nu priserna uppdateras om någon vecka eller så blir jag då tvungen att betala en högre månadsavgift än jag egentligen gick med på?

26 december 2014
| Kommentera omdöme
Kommentar

När du tecknar ett abonnemang på eDarling betalar du hela summan vid köptillfället, alltså i detta fallet 169kr * 6 = 1014kr. Skulle priserna ändras efter en vecka har det ingen betydelse eftersom du redan har betalat.

Ett abonnemang på eDarling måste sägas upp senast sju dagar innan det går ut, annars förnyas det automatiskt med samma tidsperiod som du tecknade, dvs i detta fallet 6-månader, och då kan det hända att det är nya priser som gäller.

Gäst säger

Hittar mest blyga tjejer som inte vågar skicka ett par rader ens...

18 juli 2014
| Kommentera omdöme
eDarling frågor (3)
Eva frågar

Kan inte komma i kontakt med eDarling.se. Safari tillåter inte att logga in, jag får meddelande att det beror på att det osäkert. Vad har kundservice för email? Är det nån som kan hjälpa mig?

29 oktober 2019
| Svara på fråga
Svar

Konstigt, för mig fungerar det utmärkt att logga in (Firefox) ...

På följande sida på deras hjälpsida finns en text om inloggningsproblem:
https://support.edarling.se/hc/sv/articles/206095759-Jag-kan-inte-logga-in

Mejl till deras kundservice hittar du i deras allmänna villkor under punkt 5, på följande sida: https://www.edarling.se/standardavtal

Den är: info@edarling.se

Hoppas att det löser sig för dig Eva.

30 oktober 2019
Gäst frågar

Har tidigare varit medlem på eDarling. Om jag vill teckna ett nytt medlemskap måste jag då göra om personlighetstestet igen?

27 december 2014
| Svara på fråga
Svar

Loggar du in med samma e-postadress som du använde när du tidigare var medlem på eDarling kommer du inte att behöva göra om personlighetstestet. Använder du en annan/ny e-postadress kommer en helt ny profil att skapas, vilket betyder att du får göra personlighetstestet igen.

Gäst frågar

Är "e-darling" och "elitsinglar" samma bolag? Är själv med på den senare och flera jag brevväxlat med skriver som om de vore med på e-darling. Kan ju vara ett misstag men jag tycker plattformen i övrigt också är väldigt lika sajterna emellan.

13 oktober 2014
| Svara på fråga
Svar

Det stämmer att det bolag som har eDarling även har Elitsinglar. Antagligen har de återanvänt stora delar av eDarlings plattform till Elitsinglar.