Mobil dejting

Alla större dejtingtjänster har idag dejtingappar för åtminstone både iPhone och Android. Det har nämligen visat sig att många användare föredrar apparna framför webbsidorna. Tack vare mobilens gps kan användarna se andra singlar som befinner sig i närheten och läsa och skicka meddelanden varifrån som helst. Är dejtingappen välgjord minimeras nackdelarna med den mindre skärmstorleken.

Om prenumerationer på dejtingsidor
Om sajterna

Badoo

Badoo är en av de mest kända freemium dejtingapparna och har över 400 miljoner registrerade medlemmar i över 20 länder. Appen har även gott om svenska användare, de flesta är mellan 20 och 30 år. Badoo är en populär dejtingapp dels för sin storlek, dels för att den har ett snabbt gränssnitt och mycket funktioner. Det går exempelvis att fotoverifiera profilen, logga in genom Facebook och ladda upp en videopresention.

Visa kortfakta
Kortfakta

  Happypancake

  Happypancake startades 2007 och är en välkänd svenskutvecklad gratis dejtingsida som går runt på annonsintäkter istället för på medlemsavgifter. Det finns även en dejtingapp och webbsidan har en dejtingpodd där man bjuder in gäster för att diskutera dejting och singelliv.

  Visa kortfakta
  Kortfakta

   Tinder

   Tinder lanserades 2012 och var den första dejtingappen som slog igenom på riktigt. Den kommer ursprungligen kommer från Kalifornien, men har idag användare i väldigt många länder. I Sverige finns de flesta användare i åldersgruppen 18–35 år. Om man blir medlem genom Facebook använder appen data från Facebook både för att bygga profilen och för att ge matchningar med personer som har liknande intressen.

   Visa kortfakta
   Kortfakta

    Match

    Match.se är en av de dejtingtjänster som har funnits längst i Sverige. De lanserade sin dejtingapp 2012 efter att den mobila trafiken till webbplatsen ökat rejält. Huvudsidan Match.com gick nyligen ut med att 40 procent av deras besökare använder tjänsten genom mobila enheter. Appen är gratis att ladda ner, men liksom på andra betalsajter krävs det en prenumeration för att kunna ha kontakt och använda alla funktioner. Den primära målgruppen är seriösa singlar i 30 till 50 årsåldern.

    Visa kortfakta
    Kortfakta

     Mötesplatsen

     Mötesplatsen.se som blev till 2001 är en annan klassisk dejtingsajt och har redan hunnit med att släppa flera versioner av sin dejtingapp. Appen innehåller de funktioner som mobildejtare kan tänkas behöva, det går att skicka och ta emot meddelanden, söka efter singlar i närheten, ladda upp bilder och se vilka som besökt dejtingprofilen.

     Visa kortfakta
     Kortfakta

      eDarling

      eDarling är en en matchmakingsida som har funnits i Sverige sedan 2010. Företaget bakom ligger i Berlin, men tjänsten finns i en rad länder. Appen vänder sig mot seriösa singlar som vill träffa någon för ett seriöst förhållande där personlighet är utgångspunkten. Dejtingen bygger på ett personlighetstest som alla nya medlemmar får göra när de registrerar sig. Testet innehåller cirka 280 frågor och är uppbyggt på personlighetsteorin Femfaktorteorin (Big-Five-teorin).

      Visa kortfakta
      Kortfakta

       Happn

       Happn.com är en freemium dejtingapp från 2014 som är utvecklad i Frankrike. Den har ett eget koncept som går ut på att visa vilka andra medlemmar man har befunnit sig nära geografiskt under den senaste tiden. Om man t ex har varit på en mataffär går det att se andra medlemmar som varit på samma affär – och hur många gånger de varit där. Liksom på andra sociala dejtingappar ligger mycket fokus på användarnas bilder.

       Visa kortfakta
       Kortfakta

        Bumble

        Bumble.com lanserades 2014 och bakom ligger en före detta anställd på Tinder. Apparna liknar varandra, men Bumble är byggd så att kvinnorna får mest att säga till om, och det finns en stor skillnad. När det har uppstått en match (heterosexuell) är det bara kvinnan som kan skicka det första meddelandet, och det måste det göras inom 24 timmar, annars försvinner matchningen för gott (såvida man inte har ett Bumble-boost medlemskap).

        Visa kortfakta
        Kortfakta

         Grindr

         Grindr.com är en datingapp som vänder sig mot homosexuella män. Liksom andra nätdejtingappar använder den sig av GPS-positionering för att användarna ska komma i kontakt med andra singlar i närområdet. Appen finns både som en gratisversion och som en reklamfri betalversion (Grindr Xtra).

         Visa kortfakta
         Kortfakta

          Vad kännetecknar en bra datingapp?

          En bra datingapp har åtminstone tre kännetecken:

          • Den har många medlemmar - Ingen vill dejta på en app som har lite medlemmar, det är som att besöka ett uteställe som är tomt på folk. Kärleksformeln är följande: många medlemmar är lika med ett stort utbud, vilket är lika med stora chanser att få kontakt.
          • Den är lätt att använda - Vid design av dejtingappar, ställer den lilla skärmytan på mobila enheter stora krav på gränssnittsutvecklarna. Vid nätdejting är presentationstexten och profilbilderna viktiga, samtidigt är mer textbaserade sök- och och meddelandefunktioner också av högsta prioritet. För utvecklarna gäller det att skapa en bra användarupplevelse – trots den lilla skärmytan.
          • Den är seriös och säker - En dejtingapp kan få in mycket information (speciellt platsinformation) om sina användare, därför är det att föredra om ett seriöst och etablerat företag, som har riktlinjer för hur man hanterar användarkonton och inhämtad data, ligger bakom.