Uppdaterar...
eDarling priser
12 mån
299 kr/mån
6 mån
549 kr/mån
3 mån
799 kr/mån
1 mån
1099 kr
Uppdaterades: 2015-08-24

Introduktion

eDarling, som kom till Sverige i maj 2010, har genom mycket reklam och marknadsföring blivit ett välkänt namn bland europeiska nätdejtingtjänster. eDarling är en matchmakingsida där all dejting utgår från ett stort personlighetstest. På startsidan går det att läsa följande: "eDarling riktar sig uteslutande till singlar som önskar sig ett fungerande och långvarigt förhållande och som hellre finner än söker".

För att hjälpa sina medlemmar att komma i kontakt med likasinnade personer använder eDarling något de kallar för IdealPartner-metoden. Metoden ska vara utvecklad tillsammans med psykologer inom relationspsykologi och tar sig uttryck i ett nästan 300 frågor långt personlighetstest. Utifrån hur man har svarat på testet visas förslag på andra medlemmar som ska passa en själv, och det finns inte någon traditionell sökfunktion som på andra dejtingsidor.

eDarling - gratis registrering

När du gör en gratis registrering på eDarling får du börja med att göra personlighetstestet som tar ca 20 till 30 minuter. Frågorna i testet berör områden som: personlighet, karaktärsdrag, inställning till förhållanden och syn på kärlek.

De flesta frågorna besvaras genom att välja bland färdigifyllda svar, men det finns också frågor som kräver skrivna svar. En bra funktion är att det går att avbryta testet närsomhelst, utan att informationen som fyllts i går förlorad. Istället återupptas testet där det avbröts, vid nästa inloggning.

eDarling - betalmedlemskap

Väljer man att bli betalande medlem på eDarling kan man välja mellan två olika premiummedlemskap. Den ena som heter Premium innehåller liknande funktioner som på andra dejtingsajter, d.v.s det går att:

  • Skicka och ta emot meddelanden
  • Begära att få se de andra medlemmarnas bilder
  • Se vilka andra medlemmar som har besökt den egna dejtingprofilen

Det andra betalmedlemskapet heter PremiumPlus och utöver de funktioner som Premium-medlemskapet innehåller, tillkommer ett antal ytterligare såsom följande:

  • Det går att verifiera profilen och bli en "verifierad medlem"
  • Se när de meddelanden man skickat blivit lästa
  • Lyckträff - en funktion som kan ge upp till 20 extra partnerförslag per dag

Liksom på Parship är medlemmarnas profilbilder till en början anonyma och medlemmarna bestämmer själva vilka som ska kunna se bilderna.

Säga upp ett abonnemang

Ett Premium-medlemskap på eDarling måste sägas upp senast 7 dagar innan det går ut, och det görs genom ett formulär på webbsidan.

eDarling priser & kostnad

Liksom på andra dejtingsidor beror månadskostnaden på betalmedlemskapet på hur långt abonnemang man tecknar. Ett längre abonnemang ger ett lägre månadspris.

Kommentera eDarling
Visar 9 kommentarer/omdömen om eDarling

Kvinnlig besökare säger

Riktigt besviken på eDarling. Jag var med på Elitsinglar i 6 månader och tog sedan 3 månaders paus. Ville testa en ny sajt och gick med i Edarling eftersom jag kände att det var en bredare grupp. Men så besviken - 25% (minst) av alla partnerförslag jag får är samma killar jag fick på Elitsinglar. Jag vet att de är ägda av samma företag men ändå. Riktigt trist (och det är ju dessutom inte billigt att vara med så inte kul att betatal för att se samma profil igen.
Skrev ett brev för att klaga men fick ett urdåligt svar tillbaka att jag skulle ändra mina sökkriterium! (Måste jag nu välja rökare kortare än mej för att få nya förslag?! - Så dåligt!)
Dessutom, precis som på Elitsinglar, har majoriteten inga bilder, inte ens en profilbild så det får mej att känna att profilerna är påhittade....
Riktigt besviken!

För 1 vecka sedan
#1

Manlig besökare säger

Jag är något besviken på eDarling.
+ Enkel sida.
+ Man kan ladda upp många bilder
+ Man kan skriva mycket information om sig.

- Saknar sökfunktion.
- Partnerförslagen. Saknar information, många saknar bilder.
- Betalade för 3 månader och det fick räcka.

05 mars 2015
#2

Kvinnlig besökare säger

Har tidigare varit medlem på eDarling. Om jag vill teckna ett nytt medlemskap måste jag då göra om personlighetstestet igen?

27 december 2014
#3

Svar

Loggar du in med samma e-postadress som du använde när du tidigare var medlem på eDarling kommer du inte att behöva göra om personlighetstestet. Använder du en annan/ny e-postadress kommer en helt ny profil att skapas, vilket betyder att du får göra personlighetstestet igen.

Kvinnlig besökare säger

Om jag går med och tar ett 6-månaders abonnemang, som nu kostar 169kr per månad. Om nu priserna uppdateras om någon vecka eller så blir jag då tvungen att betala en högre månadsavgift än jag egentligen gick med på?

26 december 2014
#4

Svar

När du tecknar ett abonnemang på eDarling betalar du hela summan vid köptillfället, alltså i detta fallet 169kr * 6 = 1014kr. Skulle priserna ändras efter en vecka har det ingen betydelse eftersom du redan har betalat.

Ett abonnemang på eDarling måste sägas upp senast sju dagar innan det går ut, annars förnyas det automatiskt med samma tidsperiod som du tecknade, dvs i detta fallet 6-månader, och då kan det hända att det är nya priser som gäller.

Kvinnlig besökare säger

Är "e-darling" och "elitsinglar" samma bolag? Är själv med på den senare och flera jag brevväxlat med skriver som om de vore med på e-darling. Kan ju vara ett misstag men jag tycker plattformen i övrigt också är väldigt lika sajterna emellan.

13 oktober 2014
#5

Svar

Det stämmer att det bolag som äger eDarling även äger Elitsinglar. Antagligen har de återanvänt stora delar av eDarlings plattform till Elitsinglar.

Manlig besökare säger

Hittar mest blyga tjejer som inte vågar skicka ett par rader ens...

18 juli 2014
#6

Svar

Fortsätt att leta, eDarling har såpass många medlemmar att det garanterat finns både blyga och utåtriktade tjejer som dejtar på sidan.

Kvinnlig besökare säger

Asså, shit vilket långt personlighetstest, nu räknar jag med att jag kommer att träffa min själsfrände. Time will tell, hälsningar Alexandra

27 juni 2014
#7

Svar

Jo, edarlings personlighetstest är ganska långt, det är bra att man inte behöver göra hela testet på en gång! Andra dejtingsajter som har ett personlighetstest borde erbjuda samma möjlighet.

Manlig besökare säger

Personlighetstestet var som ni skriver omfattande. Nu är det bara till att vänta på att gå på första dejten!

21 juni 2014
#8

Svar

Jo det stämmer. Lycka till i väntan på första dejten, men tänk på att man får ligga i lite, speciellt om man är kille.

Manlig besökare säger

Priserna är totalt felaktiga. En månad kostar runt 1200 pix.

26 april 2014
#9

Svar

Priserna är helt korrekta, eDarlings priser uppdateras veckovis, och när detta skrivs kostar ett abonnemang för en månad 649 kr. En månad har aldrig kostat 1200 kronor, vare sig på eDarling eller någon annan dejtingsida som listas här.